点评:Wij bezochten met onze leerlingen van het 3de en 4de leerjaar het Atomium i.f.v een project. Blij waren we dat we aan deze uitstap een bezoek aan het design museum konden plannen zonder extra kosten. Wij werken vaak vanuit verwondering met onze leerlingen dus voor ons kans om dit aan te wakkeren.
Helaas werden we van bij het begin al niet hartelijk ontvangen. De tickets waren gelinkt aan onze tickets voor het Atomium en wij hadden dus niet extra gereserveerd. Hierdoor konden we slechts een half uur blijven. Er werd ons na nog geen half uur op zeer onvriendelijke wijze gevraagd om naar buiten te gaan omdat onze leerlingen overal aan kwamen. Geen enkel kind heeft iets van de tentoongestelde zaken aan geraakt. Enkel een plaatje met uitleg op werd af en toe aangeraakt om met de vinger de te lezen informatie te volgen. Zeer onaangename ervaring voor ons en dit gevoel zal nog wel even nazinderen.
翻译:我们带着三四年级的学生参观了原子球塔,作为一项项目活动。很高兴这次行程可以免费安排参观设计博物馆。我们经常引导学生保持好奇心,所以这次参观正好是一个培养这种好奇心的机会。
然而,我们从一开始就受到了不太友好的接待。博物馆的门票和原子球塔的门票绑定在一起,我们没有做任何额外的预约。因此,我们只能停留半小时。不到半小时,我们就被粗鲁地要求离开,理由是我们的学生们到处乱摸。事实上,没有一个孩子碰过任何展品。只有偶尔有孩子会用手指触摸带有说明的图片,看看上面的信息。这次参观体验非常糟糕,这种感觉恐怕会持续一段时间。