点评:Ailemle birlikte tur gününden bir gün önce Poseidon Teknesine 4 kişilik rezervasyon yaptırdık. Bizimle ilgilenen ve isminin Ceyhun olduğunu belirten kişi ayrıntılı bir şekilde bize vereceği koltukları ve şezlongları anlattı. Fotoğraflarını gösterdi. Orta alandaki karşılıklı koltuklardan güzel bir yer ayarlayacağını ve yanında 4 şezlong verileceğini ifade etti. Teknede 60 civarı kişi olacağını, daha sakin ve keyifli bir gün geçirebileceğimizi söyledi. Bu şekilde anlaştık ve istediği 1000 lira kaporayı nakit olarak verdik. Geri kalanı da ertesi gün nakit olarak istedi. Yer problemi olmaması adına erken gelmemize gerek var mı diye sorduğumuzda ise gerek olmadığını, kalkış saatinde gelmemizin yeterli olduğunu söyledi. Ertesi gün kalkış saatinde gittiğimizde bizimle aynı şekilde ilgilenmedi. Son dakikalarda bile bilet satmaya çalışıyordu çünkü. Kalan 5000 lirayı eline nakit olarak verip tekneye geçtik. Teknede en az 260 kişi vardı ve oturacak tek bir yer bile yoktu. Teknedeki görevliye durumu ilettiğimizde listede adımızın olmağını söyledi. Birbirlerinden habersiz çalışıyorlar ve büyük bir organizasyon problemi var. Çok sinirlendik haliyle. Tekne hareket etmemişti, hemen Ceyhun Beyi bulup durumu anlatınca geldi, teknedeki görevliye yer ayarlamasını söyledi. Ve 4 şezlong değil 2 şezlong verebileceğini, bize anlaşmada öyle söylediğini ifade etti. Yani verdiği sözleri inkar etti. Resmen dolandırılmış gibi hissettik. Kesinlikle rezervasyon yaptırırken kamera kaydı alın! Elinizde bulunsun. Böyle bir durumda kendisine de izletirsiniz. Bu problemlerle uğraşırken tekne kalkmış olduğu için vazgeçme durumumuz da olmadı. Teknedeki görevli uzun uğraşlar sonucu birilerini kaldırıp bize 4 kişilik karşılıklı koltuklardan ayarlayabildi. Oturduğumuzda koltukta dışkı olduğunu düşündüğüm bir leke gördüm. Fotoğraf ekleyeceğim. Tabiki hemen ilettim, yer değişikliği istedim. O yeri bile zor buldukları için yapamadılar haliyle. Ben daha da sinirlendim. En son çözüm olarak dezanfektan ile sildiler ve üstüne bir havlu serdiler. Yeterince canımız sıkıldığı için ve gerildiğimiz için kardeşim ve babam o tarafa oturmayı kabul etti. Evet Ceyhun Beyin bize ayarlayacağını söylediği güzel yer(!) böyle midemizi bulandırdı. Tiksindik. Gelelim 4 şezlong olayına. 2 şezlong bile ayarlayamadılar. Son dakikaya kadar önceden anlaşılan koltuk ve şezlongları satmaya çalıştıkları için normal. 1 tane orta yerde boş bir şezlong bulup havlumuzu koydular. Tabiki o 1 şezlongu da o şekilde kullanamadık. 1 tane daha ayarlamaya çalışacağız dediler ve bir daha yanımıza gelmediler. Konuyu geçiştirmeye çalıştılar. Yemek sırasında ise 4 kişilik bir yer yine ayarlayamadılar. Ayrı ayrı oturup yiyebileceğimizi söylediler. Yine sinir olduk elbette. O sırada misafirlerden biri üst katta kendi oturdukları alanı yemek yerken kullanmamızı teklif etti. (Kalabalık grup olduğu için sehpaları filan vardı koltukların ortasında) Sağ olsunlar. Orada yemek yiyebildik. Yemekler kötüydü. Balık uskumru ve kötüydü. Kardeşimin yemeğinden saç çıktı. Artık iletme gereği bile duymadık. Bu kadar rezilliğin içinde. Sinir, stres dolu bir gün geçirdik. Annemi ilk defa tekne turuna çıkarmıştım, keyifli bir gün geçirelim istemiştim. Ama aklında hep kötü anılar kaldı ve bir daha tekne turuna çıkmak istemiyor sayelerinde. Özetle Uzak durun! Paranızla rezil olmak ve sinir, stres dolu bir gün geçirmek isterseniz tercih edebilirsiniz.
翻译:我和家人在游览前一天为4人预订了Poseidon号游船。接待我们、自称叫Ceyhun的工作人员详细介绍了将会分配给我们的座位和日光浴躺椅,还给我们看了照片。他承诺会在船中部的对面位置为我们安排一个好位置,并会提供4张躺椅。他还说船上大概会有60人左右,我们可以享受一个更加宁静愉悦的一天。我们这样达成了协议,并以现金形式支付了他要求的1000里拉定金。剩下的款项他也要求第二天以现金支付。为了避免出现位置问题,我们问他是否需要提前到场,他回答说没必要,只要在出发时间到达即可。第二天我们在出发时间到达时,他却没有像之前那样对待我们。甚至在最后一刻,他还试图卖票给我们。我们把剩下的5000里拉以现金形式交给他后,便登上了游船。船上至少有260人,连一个座位都没有。我们把情况告知船上的工作人员,他称我们的名字并不在名单上。他们各自为政,完全没有协调,存在严重的组织问题。我们自然气坏了。船尚未起航,我们立刻找到Ceyhun先生并说明了情况,他随即赶来,吩咐船上工作人员给我们安排座位。不过他又表示,只能提供2张躺椅而非4张,并称合同中就是这么规定的。也就是说,他否认了自己之前的承诺。我们感觉自己简直被骗了。预订时一定要录制视频!留作证据。遇到这种情况时,也可以给相关人士观看。在处理这些问题的过程中,船已经出发了,所以我们也别无选择,只能继续行程。船上的工作人员费了很大周折后,终于叫来几个人,为我们安排了4个面对面排列的座位。坐下后,我发现座位上有个痕迹,我觉得那是粪便。我会附上照片。当然,我立刻反映了这个问题,并要求换座位。因为他们连那个地方都很难找到,所以自然也就做不成了。这让我更加生气。最后他们用消毒剂擦拭了一下,然后又在上面铺了一条毛巾。由于我们已经烦透了,也紧张到了极点,于是弟弟和爸爸才同意坐到那边去。没错,就是Ceyhun先生说会给我们安排的那个好地方(!),结果却把我们的胃都搞得翻江倒海。我们觉得恶心至极。再来说说那4张躺椅的事吧。他们连2张躺椅都安排不了。这很正常,因为他们一直试图把事先预订好的座位和躺椅卖出去。我们在中间找到一张空躺椅,便把浴巾铺了上去。当然,连那一张躺椅我们也没能用上。他们说会再设法安排一张,但之后再也没来找我们。他们试图敷衍了事。用餐时,他们同样没能安排出四人坐的座位,只是说我们可以分开坐着吃。我们自然又生气了。当时,一位客人提议让我们在楼上他们自己居住的区域用餐。(因为是一大群人,所以他们在沙发中间还摆了茶几之类的东西。)真是谢谢他们了。我们就在那里用餐。饭菜很难吃。青鳕鱼也很糟糕。我弟弟的饭菜里还出现了头发。我们甚至都懒得去反映情况了。在如此糟糕的情况下,我们度过了一个充满愤怒与压力的一天。我第一次带母亲乘船出游,本希望能度过愉快的一天。不过,那些糟糕的回忆一直留在她的脑海里,也正因为如此,她再也不想参加游船之旅了。总之,离他们远点吧!如果你想花钱遭罪、度过一个充满烦躁与压力的一天,那倒是可以选择他们。