点评:Voor mij het hoogtepunt van deze vakantie in Denemarken. Erheen rijden met de rustige bijpassende muziek ( vind ik dan) van Bjørn Fjæstad ( album: du kender intet til mig) en dan aankomen bij dit prachtige plekje.
We hebben de wandeling op Fyns Hoved gedaan, helemaal rondom, goede afstand met kinderen ook. Links is er meer hoogteverschil en moet je de kinderen wel even goed in de gaten houden vanwege de kliffen. Zodra je na het uiterste plekje rechtsaf gaat daal je naar beneden, hier geen hoogteverschillen meer of gevaarlijke plekken voor jonge kinderen.
Op sommige plekken voel je een geluksmomentje, dat had ik hier ook. We kwamen in de avond aan, daardoor hadden we Fyns Hoved al snel, op twee vissers na, helemaal voor onszelf. Goed moment om er dan dus heen te gaan. De ruimtelijkheid is prachtig. Alsof je het uiteinde van de wereld hebt bereikt en er alleen maar zee is verder.
Op de terugweg ook nog even de trap meegepakt voor het uitzicht van boven op Fyns Hoved. Zou dit zeker aanraden. Ondanks dat het hier 25 procent minder zou regen dan het landelijke gemiddelde in Denemarken, hoorde ik het in de verte aankomend donderen. Sfeervolle ambiance zo, ik hou van dat kleine geladen moment voor een “storm”, maar wel een teken dat het tijd was om naar de auto te gaan.
Nog maar tien minuten in de auto zittend begon het keihard te regen, ondanks dat het niet voorspeld was. Over geluk gesproken.
Later las ik dat je hier ook nog naar fossielen kan zoeken. Hoe leuk is dat!
翻译:对我来说,这次丹麦之旅的亮点就是菲英斯岛。一路听着比约恩·菲耶斯塔德(Bjørn Fjæstad)的舒缓音乐(至少在我看来很应景,专辑名为《你不知道我是谁》(*du kenter intet til mig*)),驱车前往,然后抵达这片美丽的地方。
我们绕着菲英斯岛走了一圈,距离对孩子们来说也很合适。左侧地势起伏较大,由于有悬崖,所以要时刻注意孩子们的安全。走到最远点后右转,就开始下坡;这里没有地势起伏,也没有对幼儿来说危险的地方。
在某些地方,你会感受到纯粹的幸福,我在这里也体验到了。我们傍晚到达,所以除了两个渔民之外,菲英斯岛几乎完全属于我们。因此,这是个绝佳的游览时间。这里的开阔令人心旷神怡。感觉就像到达了世界的尽头,远处只有无垠的大海。
回程途中,我们还爬了菲英斯霍夫山顶的台阶去欣赏风景。我强烈推荐大家也去看看。虽然天气预报说这里的降雨量比丹麦全国平均水平低25%,但我还是听到了远处传来的雷声。那种氛围真是太棒了;我喜欢暴风雨来临前那短暂而紧张的时刻,但这无疑也预示着该回车里了。
刚上车十分钟,就开始下起了瓢泼大雨,尽管天气预报里并没有提到。真是运气不好啊。
后来,我看到网上说这里还可以找到化石。太酷了!