点评:Vi har varit i Kullaberg två gånger. Första gången hade vi tänkt besöka Nimis men skippade det på grund av recensionerna som sa hur svårt och farligt det är. Även denna gång tvekade vi länge innan vi begav oss iväg.
Om du tvekar: GÅ! Att ta sig till Nimis är inte alls mycket krångligare än någon annan destination på Kullaberg, såsom Visitgrottan och Silvergrottan. Det enda du behöver är bra vandringskängor. Det är först när du går in i konstverket (vilket vi försökte undvika men som är nödvändigt de första metrarna) som det blir krångligt för alla utstående spikar, men inget att oroa sig över.
Vi hade turen att vara på platsen nästan ensamma då vi var där i september. Promenaden dit är väl värd för både Nimis och Arx är otroligt häftiga konstverk. Bland det häftigaste vi upplevt på Kullaberg. Att ta sig från Nimis till Arx över stenarna är faktiskt betydligt krångligare än att ta sig från parkeringen till Nimis!
Så hur tar du dig dit? Parkera vid Himmelstorps parkering. Följ vägen till Himmelstorp och gå in i skogen till höger om stugorna, genom två grindar. Följ därefter led mot Kullens fyr, därefter N ritade på träd. Du kommer också se vita skyltar med varningar om farlig väg till Nimis.
翻译:我们去过库拉贝里两次。第一次我们原本打算去尼米斯,但由于看到很多评价都说那里很难走且很危险,最终放弃了。这次我们也犹豫了很久才动身。
如果你也在犹豫:去吧!前往尼米斯的路线其实并不比库拉贝里的其他景点要复杂多少,比如维西特岩洞和银色岩洞。你只需要一双合适的徒步鞋就足够了。只有当你走进艺术品内部时(我们原本试图避免这种情况,但在最初的几米内又不得不如此),那些突出的尖刺才会变得棘手,不过也没什么可担心的。
九月份我们去的时候很幸运,几乎只有我们几个人在场。不管是从哪条路走过去都很值得,因为Nimis和Arx都是极其出色的艺术品。它们堪称我们在库拉贝里体验到的最精彩的艺术作品。从尼米斯经岩石区前往阿克苏实际上比从停车场走到尼米斯要麻烦得多!
那么该如何前往呢?先将车停在Himmelstorp停车场。沿着路走到Himmelstorp,然后从小屋右侧进入森林,穿过两道栅栏。接着沿着通往库伦灯塔的路线前行,途中会看到树上标有“N”的标记。你还会看到一些白色的指示牌,上面写着前往尼米斯的道路很危险。