点评:Dzięki szybkiej decyzji mojego kumpla , który mieszka i pracuje obok Sky Tower zrealizowałem z nim zaległy plan wjazdu na tutejszy taras widokowy . To nie zawsze z powodu kolejek jest takie proste .Gdyby była ciut lepsza pogoda ,było by idealnie. Już szybki wjazd multimedialną windą na 49 piętro jest niewątpliwą atrakcją .Taras znajduje się na wysokości 200 metrów. Wrocław i okolicę mamy z góry po prostu u swych stóp. Do szczęścia brakowało jedynie bardziej klarownego nieba . Ślęża ze swym masztem była dobrze widoczna ale na zdjęciu już tak idealnie nie wygląda .Natomiast wszystkie atrakcyjne obiekty Wrocławia było widać bardzo dobrze . Z przykrością , dużym zawodem określę kawiarnię na tym tarasie .Tradycyjnie zapytałem o gorącą czekoladę . Pani z obsługi po chwili zawahania stwierdziła ,że jest . Niestety co najwyżej było to "cienkie" kakao z obfitą ale sztuczna bitą śmietaną .Cena 40 złotych za taki wynalazek to wstyd .Kumpel wypił espresso za 25 .złotych i na szczęście nie narzekał . Stoliki przy kawiarni są zarezerwowane tylko dla korzystających z jej usług .Na tym poziomie, przy kawiarni jest również zewnętrzny, odkryty taras . Przy sprzyjającej pogodzie to idealne miejsce na odpoczynek a stoliki w tej części tarasu nie są zarezerwowane dla gości kawiarni .Pomimo wpadki z "gorącą czekoladą" polecam wjazd na taras . Bilet aktualnie kosztuje 53 złote a ulgowy za 40 złotych przysługuję tylko niepełnosprawnym i dzieciom .
翻译:多亏了我那位住在天空塔附近工作的朋友的迅速决定,我终于实现了早就想去的观景台之旅。由于排队的人很多,这并不总是那么容易。如果天气再好一些,那就完美了。乘坐多媒体电梯快速到达49层本身就是一大亮点。观景台高200米,弗罗茨瓦夫及其周边地区尽收眼底。唯一美中不足的是天空不够晴朗。虽然可以清晰地看到希伦扎山及其桅杆,但在照片中看起来并不那么完美。不过,弗罗茨瓦夫的所有景点都清晰可见。遗憾的是,观景台上的咖啡馆令人失望。像往常一样,我要了一杯热巧克力。服务员犹豫了一下,然后告诉我有。可惜的是,这杯热巧克力充其量只能算是一杯“稀薄”的可可,上面还加了一层浓郁但人工的奶油。这种东西卖40兹罗提简直是抢钱。我朋友点了一杯浓缩咖啡,才25兹罗提,还好他没抱怨。咖啡馆的桌子只对顾客开放。咖啡馆这一层还有一个露台。天气好的时候,露台是放松的好去处,而且露台上的桌子不设座位。尽管发生了“热巧克力”的意外,我还是推荐去露台看看。露台门票目前是53兹罗提,残疾人和儿童可以买40兹罗提的优惠票。