点评:Onze ochtend safari was geweldig! We waren een week eerder op safari geweest in Yala national park maar helaas viel dat een beetje tegen, dus we zijn voor een tweede poging gegaan in Wilpattu! We zagen dat Wilpattu Megha Safari aanbevolen werd en dat was absoluut terecht! We werden opgehaald ondanks dat ons hotel wat verder weg was en gingen op pad met onze gids (door al het enthousiasme is de naam ons helaas ontschoten) die ons alle aspecten van het park heeft laten zien, een ervaring om nooit te vergeten. Hij spotte dieren waar we ook maar waren en wist overal een hoop informatie over te vertellen, zowel over het park zelf als over Sri Lanka in het algemeen. Het eerste gespotte luipaard hebben we helaas niet gezien, maar aangezien daar wel redelijk wat tijd in ging zitten zijn we uiteindelijk zelfs 2 uur langer doorgegaan toen we in het laatste uur toch nog een luipaard tegenkwamen. Absolute aanrader!
翻译:我们早上的野生动物之旅太棒了!一周前我们去过亚拉国家公园,但感觉不太满意,所以决定再去一次维尔帕图国家公园!我们看到有人推荐维尔帕图梅加野生动物园(Wilpattu Megha Safari),果然名不虚传!虽然我们的酒店离公园有点远,但他们还是来接我们,然后和我们的向导(可惜他太热情了,我们忘了他的名字)一起出发。他带我们参观了公园的方方面面——这是一次我们永生难忘的经历。无论我们走到哪里,他都能发现动物,而且知识渊博,不仅对公园本身,对斯里兰卡也了如指掌。可惜的是,我们没能看到第一只出现的豹子,但由于那只豹子占据了我们不少时间,所以我们又多待了两个小时,直到最后才看到一只。强烈推荐!