点评:«Wijngaard Aan de Breede Beek» kwam voor mij als een complete verrassing. Aan het einde van een «Klompenpad» wandeling rond Nijkerk maakten wij afgelopen weekend een omweg door de Slichtenhorsterweg. In deze ontzettend mooie straat stond opeens het bord van de wijngaard. Wijnbouw in Nederland is nog steeds best exotisch. Op het erf zagen wij de druiven al hangen. En in de wijngaard was een klein event bezig. Er wordt niet ter plekke wijn verkocht. Maar gelukkig werd ik op de wijnhandel in Nijkerk achter de kerk gewezen. Daar kocht ik mijn eerste flessen wijn van het Landgoed Slichtenhorst. Dat vind ik persoonlijk extra leuk omdat dat toevallig ook mijn naam is.
Er zijn trouwens meer verkooppunten van deze wijn in Nederland en ook online is de wijn bij de producent te bestellen. Ter plekke worden wel andere activiteiten zoals proeverijen georganiseerd.
翻译:“Aan de Breede Beek葡萄园”对我而言完全是个意外之喜。上周末,我们在完成尼克尔克周边的“木屐小径”徒步后,绕道走了斯利希滕霍斯特路。就在这条极其美丽的街道上,我们忽然看到了葡萄园的指示牌。在荷兰,葡萄种植至今仍算相当少见。在园子里,我们已经能看到挂满枝头的葡萄。当时葡萄园里正在举办一场小型活动。不过这里并不现场售卖葡萄酒。不过幸运的是,有人指引我去了尼凯尔克教堂后面的葡萄酒商店。我在那里买下了第一批产自斯利赫滕霍斯特庄园的葡萄酒。我个人特别喜欢这一点,因为这个名字恰好也是我的名字。
另外,在荷兰还有更多销售这种葡萄酒的地点,也可以直接在生产商的网站上订购。酒庄所在地还会举办品酒会等其他活动。