点评:We, mijn man en ik, hadden een rondleiding geboekt. De groep was klein, in totaal 8 personen. Wij waren de enige buitenlanders. Onze gids sprak vloeiend Engels, was heel enthousiast en wist veel. We hebben echt wat nieuws opgestoken over het gedrag en de aard van wolven. En over de gevolgen van het het uitsterven van de wolf in het wild in Andalusië. het heeft het ecosysteem daar veranderd.
De wandeling was goed te doen, niet al te steil. Maar het was erg warm en soms stonden we in de volle zon. Petten en water waren noodzakelijk, beiden te koop in de winkel ter plekke. Hiervoor waren we van tevoren gewaarschuwd.
Het was een hele bijzondere en leuke ervaring die we niet hadden willen missen.
Er zijn wolven uit de hele wereld uit dierentuinen of reservaten die opvang nodig hadden. Ze hebben een prachtig leefgebied en krijgen alle hulp die ze nodig hebben.
We hoorden dat er ook regelmatig studenten waren, regelmatig ook uit Nederland, die hier onderzoek doen. Ja, we waren heel enthousiast.
翻译:我和丈夫事先预定了导览服务。参观团规模很小,总共只有8个人,我们是唯一的外国人。我们的导游英语说得很流利,热情洋溢且学识渊博。我们确实学到了很多关于狼的行为和习性的新知识,也了解了狼在安达卢西亚野外灭绝所带来的后果——它改变了当地的生态系统。这次徒步行程难度适中,并没有太陡峭。不过天气非常热,有时我们得站在烈日下。帽子和水是必不可少的,两者都可以在现场的商店里买到。事先我们就得到了这样的提醒。
这是一次非常特别且愉快的体验,我们绝对不想错过。
有许多来自世界各地动物园或保护区的狼需要得到照料。它们拥有绝佳的栖息地,也能获得所需的一切帮助。