点评:Denizi Muhteşem Ama Hazırlıksız Gitmeyin 🌊
Ilıca Halk Plajı’nın denizine gerçekten söylenecek hiçbir şey yok. Tertemiz, berrak, mis gibi ve diğer birçok yere göre oldukça sıcak. Ilıca’yı bilenler zaten bilir; bölgedeki sıcak su kaynaklarının etkisiyle denizin bazı noktalarında su çok keyifli. Sadece denizi değerlendirecek olsam kesinlikle çok yüksek puan veririm. 🌊
Ancak plajın mevcut düzeni konusunda aynı şeyi söylemek maalesef mümkün değil. Çok uzun yıllar önce geldiğimizde şezlong, şemsiye gibi imkânlar olduğunu hatırlıyoruz. Bu kez yıllar sonra tekrar geldiğimiz için aynı düzenin devam ettiğini düşünerek hazırlıksız gittik ve hata ettik.
Plajda düzenli bir şezlong-şemsiye hizmeti göremedik. Giriş çevresinde dışarıdan şezlong ve şemsiye kiralayan kişiler vardı. Kiralanan bez şezlongları da açıkçası çok temiz ve hijyenik bulmadık. Bu nedenle kullanmak istemedik.
Burayı bilenlerin çoğu zaten hazırlığını yapmış geliyor: kendi sandalyesi, masası, şemsiyesi, havlusu, yiyecek-içecek ve piknik çantasıyla. Eğer Ilıca Halk Plajı’na gelecekseniz kesinlikle bu şekilde hazırlıklı gelmenizi tavsiye ederim.
Özellikle hafta sonu inanılmaz kalabalık. İnsanlar neredeyse üst üste oturuyor ve denizde rahat rahat kulaç atacak alan bulmak bile zorlaşıyor. Hafta içi de kalabalık fakat hafta sonuna göre nispeten daha rahat.
Otopark konusunda da hazırlıklı olun. Biz en yakın bulduğumuz otoparka aracımızı bıraktık ve plaja yaklaşık 5 dakika yürüdük. Otopark için yanlış hatırlamıyorsam 400–500 TL civarında bir ücret ödedik.
Bir diğer sıkıntı da plaja indikten sonra bir şey almak istediğinizde ortaya çıkıyor. Yanınıza suyunuzu, içeceğinizi ve ihtiyacınız olan şeyleri mutlaka alın. Biz su almak için bile markete gitmek istediğimizde yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüş yapmak durumunda kaldık.
Özetle; deniz muhteşem, plaj düzeni ve imkânlar ise denizin güzelliğinin çok gerisinde. Özellikle hafta sonu sakin bir deniz günü geçirmek isteyenler için oldukça yorucu olabilir.
Ama kendi şemsiyeniz, sandalyeniz, yiyecek-içeceğiniz ve tüm hazırlığınızla hafta içi erken saatte gelirseniz o güzel, sıcak ve tertemiz Ilıca denizinin tadını çıkarmaya değer. 🌊☀️
翻译:海水很棒,但可别毫无准备就去哦 🌊
伊尔卡公共海滩的海水真的无可挑剔。清澈见底、纯净无比,水温也比其他很多地方要暖和得多。了解伊尔卡的人都知道:由于当地温泉水的影响,海滩上某些区域的海水特别舒适。单从海水角度来评价的话,我绝对会给出极高的评分。🌊
不过遗憾的是,对于目前海滩的整体状况却无法给出同样的好评。多年前我们来过一次,当时有日光浴躺椅、。我们记得这里有像遮阳伞这样的设施。这次时隔多年我们再次前来,原以为同样的配置还会存在,于是毫无准备就去了,结果犯了错。
我们在海滩上没有看到正规的躺椅与遮阳伞服务。入口附近有一些从外面出租躺椅和遮阳伞的人。说实话,那些出租的布制躺椅我们觉得既不干净也不卫生,因此不想使用。
大多数熟悉这里的人都是提前做好准备的:自带椅子、桌子、遮阳伞和毛巾。带上食物、饮料以及野餐袋。如果您打算去伊勒贾公共海滩,我强烈建议您这样准备。