点评:Eind juli 2026 hebben wij een bezoek gebracht aan het familiezwembad van De Tongelreep. Het zwembad is nieuw, schoon en goed onderhouden. Voor onze dochter van 2 en zoon van 4 jaar was er voldoende te doen, waardoor zij zich prima hebben vermaakt. De wildwaterbaan zag er leuk uit, maar was tijdens ons bezoek helaas gesloten.
Wat ons wel tegenviel, was het buitengedeelte. Voor een stad als Eindhoven hadden we een groter en uitgebreider zwembad verwacht. Daarnaast was het op de dag van ons bezoek erg druk, waardoor er weinig zitplaatsen beschikbaar waren. Als de capaciteit van het zwembad beperkt is, zou het prettig zijn als het aantal bezoekers daar beter op wordt afgestemd.
Het grootste minpunt vonden wij het gebruik van mobiele telefoons. Meerdere bezoekers waren midden in het zwembad bezig met hun telefoon en er werden veel foto’s en filmpjes gemaakt. Daarbij stonden ook onze kinderen in beeld. Persoonlijk vind ik het geen prettig idee dat er mogelijk beelden van mijn kinderen in zwemkleding worden gemaakt en gedeeld zonder dat wij daar invloed op hebben. Dat heeft voor ons de doorslag gegeven om hier niet meer terug te komen.
Al met al is het een netjes onderhouden zwembad dat vooral geschikt is voor jonge kinderen, maar vanwege de drukte, de beperkte ruimte en het gebrek aan controle op telefoongebruik zullen wij hier niet nogmaals naartoe gaan.
翻译:2026年7月底,我们参观了De Tongelreep的家庭泳池。这个泳池很新,干净且维护良好。对于我们2岁的女儿和4岁的儿子来说,那里有很多可玩的项目,他们玩得十分开心。漂流河看起来很有趣,可惜在我们到访时暂时关闭了。
不过让我们有些失望的是户外区域。对于埃因霍温这样的城市而言,我们原本期望能有一个规模更大、设施更齐全的泳池。此外,我们到访当天人非常多,导致几乎没有空座位。如果泳池的容纳能力有限,最好能更好地控制入园游客的数量。
我们最不满意的一点就是使用手机的现象。许多游客在泳池中央使用手机,拍摄了大量照片和视频,我们的孩子也出现在画面中。就我个人而言,一想到可能会有人未经我们许可就拍摄并分享我孩子们的泳装照片,我就觉得很不愉快。这正是我们决定不再来这里的原因。
总的来说,这是一个维护得不错的游泳池,尤其适合年幼的孩子。但由于人太多、空间有限以及缺乏对手机使用的管控,我们不会再来了。