点评:Θα ήθελα να ενημερώσω όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν το Ναύπλιο να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με τη στάθμευση. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μας, σταματήσαμε το αυτοκίνητο για μερικά μόνο λεπτά σε σημείο που είχε πινακίδα για μόνιμους κατοίκους (για να αποβιβάσουμε πράγματα). Μέσα σε αυτό το ελάχιστο διάστημα, κάποιος κάτοικος έκανε αμέσως καταγγελία, με αποτέλεσμα η Τροχαία να μας αφαιρέσει τις πινακίδες, το δίπλωμα και να μας επιβάλει πρόστιμο.
Είναι πραγματικά λυπηρό και δείχνει μεγάλη κακία το να καταγγέλλεις έναν επισκέπτη που σταμάτησε για λίγα λεπτά. Η εντύπωση που αποκομίσαμε είναι ότι οι κάτοικοι εκεί δεν θέλουν τους τουρίστες και τους ξένους στον τόπο τους και κάνουν τα πάντα για να τους διώξουν.
Προσέχετε πάρα πολύ αν αποφασίσετε να πάτε, γιατί για μια στάση λίγων λεπτών μπορεί να βρεθείτε χωρίς δίπλωμα και με καταστρεμμένες διακοπές. Η φιλοξενία στην πόλη αυτή φαίνεται πως έχει χαθεί.
翻译:我想提醒计划前往纳夫普利翁的朋友们,停车时务必格外小心。最近一次旅行中,我们只是在一个标有“居民专用”标志的地方停了几分钟车(卸行李)。结果,就在这短短几分钟内,一位居民立即投诉,交警没收了我们的车牌,并对我们处以罚款。
仅仅因为游客停留了几分钟就被举报,这实在令人愤慨,也体现了极大的恶意。我们感觉,当地居民并不欢迎游客和外国人,想方设法把他们赶走。
如果您决定前往纳夫普利翁,请务必谨慎,因为即使只是停留几分钟,也可能导致车牌被没收,假期泡汤。这座城市的待客之道似乎已经荡然无存。