点评:Επισκευθηκαμε σήμερα το συγκεκριμένο μοναστήρι στη Φιλέρημο της Ρόδου. Αφού πήγαμε στον λόφο και στην εκκλησία κατεβήκαμε στο αναψυκτήριο και καθώς εγώ ήθελα να πάω τουαλέτα ρώτησα τον υπάλληλο που θα μπορούσα να πάω αμέσως ο άνθρωπος μου έδειξε και κατευθύνθηκα προς τα εκεί. Μια κυρία με πάρα πολύ άσχημο ύφος ήρθε από πίσω μου και μου έλεγε excuse me, excuse me της απάντησα εγώ ότι είμαι Ελληνίδα και ότι πρέπει να πάω τουαλέτα. Αυτή μου απάντησε ότι δεν μπορώ να πάω στην τουαλέτα γιατί ανήκει στον χώρο της Φιλερήμου και δεν έχω πληρώσει το αντίτιμο των 10€.Δηλαδη πλήρωσε 10€ για να πας στη τουαλέτα.Της απάντησα ότι πρέπει να πάω στην τουαλέτα αλλιώς θα κατουρηθω πάνω μου και ότι δεν υπάρχει κάπου αλλού πρόσβαση για να πάω. Αυτή τότε με πολύ ύφος μου απαντάει να κατουρηθεις πάνω σου δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Πρώτον δεν τιμάει καθόλου αυτή η συμπεριφορά κανέναν και πιο πολύ την συγκεκριμένη κυρία που είναι υπάλληλος εκεί και στην ουσία πληρώνεται από τους φόρους όλων μας. Δεύτερον όταν φεύγαμε είδα με τα μάτια μου κάποιον που έκανε την ανάγκη του σε κοινή θέα,μπροστά σε παιδάκια ,επειδή δεν του επέτρεψαν προφανώς την είσοδο. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα ενημερωθεί και το αρμόδιο υπουργείο. Λυπάμαι πολύ!
翻译:今天我们参观了罗得岛菲莱里莫的那座修道院。我们先去了山丘和教堂,随后下到咖啡馆。由于我想去洗手间,便询问工作人员我该去哪里,他给我指了路,我便朝那里走去。这时,一位态度极其恶劣的女士从我身后走来,不停地说着“不好意思,不好意思”。我回应她说我是希腊人,现在必须去洗手间。她回复我说我不能去洗手间,因为那里属于Filérmou的区域,而我还没有支付10欧元的费用。也就是说,要花10欧元才能使用洗手间。我告诉她我必须要去洗手间,否则就会尿在身上,而且周围也没有其他地方可以去。于是她极其傲慢地回复我说:“尿在身上也没关系,我根本不在乎。”首先,这种行为完全不尊重任何人,尤其是不尊重那位在那里工作的女士——实际上她是用我们所有人的税款来发薪水的。其次,我们离开时,我亲眼看到有人因为显然未被允许进入,就在众目睽睽之下、当着孩子们的面向外排尿。这是不可接受的,我会将此事通报给相关主管部门。我深感遗憾!