点评:Een free tour gegidste wandeling.
Je geeft aan het einde van de wandeling wat je denkt wat het waard is.
En het was wel wat waard!
In 1u30 gidste Zenon, onze gids, ons, een groepje van zo'n 18 individuele deelnemers, door de oude kern van Leeuwarden en een klein stukje daarbuiten.
Een geboren verteller met een uitgebreide historische kennis leidde ons van de ene plaats naar de andere en voerde ons van de ene eeuw naar de andere. Aandacht voor historische ontwikkeling, sociale evoluties, dramatische gebeurtenissen afgewisseld met aandacht voor kunst, architectuur en het alledaagse leven. Een ontdekking van een stad in een leuke wandeling.
De taal van de gidsing was Nederlands maar de gids gaf aan een deelneemster af en toe een gecondenseerde versie in zeer goed Engels.
Dit is veel leuker dan zo'n tour met een audiogids. De interacties van de deelnemers met de gids maken het leuker en interessanter.
De richtprijs voor een individuele deelname aan zo'n "free" tour is 15 eur per persoon. Niet gratis dus maar wel goede prijskwaliteit voor een professionele rondleiding.
Een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt en snel de stad Leeuwarden wil leren kennen.
翻译:一次由导游带领的免费徒步游。
游览结束后,你可以根据个人感受决定支付多少费用。
这次游览确实物有所值!
在1个半小时的时间里,我们的导游Zenon带领我们这群约18人的小团队,游览了吕伐登的老城区及周边一小片区域。
他是一位天生善于讲述的人,拥有深厚的历史知识;他带我们从一个地点走到另一个地点,引领我们穿梭于不同的历史年代。他对历史发展及社会变迁都有着细致入微的讲解。跌宕起伏的戏剧性事件与对艺术、建筑及日常生活的介绍相互交织。这是一次通过愉快的漫步来探索一座城市的好机会。
导游使用的是荷兰语,不过他偶尔也会用非常流利的英语为一位参与者简要复述相关内容。
这比那种使用语音导览的旅游方式有趣得多。参与者与导游之间的互动让整个体验更加有趣且引人入胜。参加此类“免费”导览服务的个人费用标准为每人15欧元。虽然并非完全免费,但对于一次专业的导览服务而言,这个价格还是物有所值的。
对于喜欢徒步旅行且希望快速了解莱瓦顿市的人而言,这绝对是一个不错的选择。