点评:Η εμπειρία μας σ' αυτό το πανέμορφο σπήλαιο, ένα από τα ωραιότερα ανάμεσα στα πολλά που έχουμε επισκεφτεί, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κι ευχάριστη, και όχι μόνον χάρη στην ιδιαιτερότητα του σπηλαίου Καστανιάς (εύκολη πρόσβαση σε όλους τους επισκέψιμους χώρους του, καλός φωτισμός και εξαερισμός, καθαριότητα και άνεση στους εξωτερικούς χώρους, κλπ.) Στην ανάδειξη ενός τέτοιου χώρου συνέβαλε πάρα πολύ η θαυμάσια ξενάγηση από τον κ. Στέλιο (Κοντομηνά) που, με χιούμορ, γνώσεις κι ευγένεια, μας παρουσίασε την ιστορία και τις ομορφιές του σπηλαίου σε τρεις (!) γλώσσες, μια και το γκρουπ που σχηματίσαμε ήταν διαφορετικών εθνικοτήτων! Είναι σπάνιο να συναντά κανείς έναν τόσο ταλαντούχο ξεναγό που να χαίρεται πραγματικά τη δουλειά του και να μεταδίδει τον ενθουσιασμό του στους επισκέπτες. Θα ξαναεπισκεφτούμε και του χρόνου το σπήλαιο, μαζί με φίλους μας, για ν'απολαύσουμε και πάλι την ξενάγηση στο μοναδικό αυτό αξιοθέατο! ΛΙΖΑ ΜΑΜΑΚΟΥΚΑ από τη Θεσσαλονίκη
翻译:我们在这座美丽的洞穴中的经历非常有趣且令人愉快,这不仅是因为卡斯塔尼亚洞穴本身的独特性(所有参观区域都易于进入,采光通风良好,户外区域干净舒适等等)。更重要的是,导游斯特利奥斯先生(孔托米纳斯)的讲解精彩绝伦。他风趣幽默、知识渊博、热情友好,用三种语言为我们讲解了洞穴的历史和美景,因为我们一行人来自不同的国家!能遇到这样一位才华横溢、真正热爱工作并能将热情传递给游客的导游实属难得。明年,我们将和朋友们一起再次参观这座洞穴,再次体验这位导游的讲解,领略这处独特景点的魅力!来自塞萨洛尼基的莉莎·马马库卡