点评:Om bij de 250 meter lange boomtoppenwandeling te komen zijn er 3 paden. De 750 meter lange barrièrevrije eekhoornpad. Dan nog een gewoon 850 en een 950 meter pad. Het boomtoppenpad is toegankelijk voor rolstoelen, rollators en gemakkelijk begaanbaar met een kinderwagen geeft de site aan. Je moet dan wel eerst over het eekhoornpad. Die is redelijk boomwortel vrij maar gaat wel omhoog/omlaag ca 12%. Om bij het boomtoppenpad moetje door een ijzeren deur, waar je de ticket voor nodig heb. Je komt dan op een soort steiger van 250 meter lang die ook behoorlijk omhoog gaat. Ik heb dat laatste stukje niet gedaan met de rollator. Je rol zowat vanzelf omlaag. Ook het uitzicht viel tegen. Dat kwam ook door de bomen die ook een deel van het zicht wegnam. Je kan via het barrièrevrije eekhoornpad weer terug maar we dachten het pad van 850 meter te proberen omdat we in het begin een mevrouw met rollator vanaf dat pad zagen komen. Bij de uitgang van het boomtoppenpad werden de 2 andere paden aangegeven en het zag er goed uit dus wij die kant op. Bij de volgende aanwijzing moest we naar rechts. We zagen recht voor ons wel een stuk gras met een paadje maar rechts was net zo breed als we tot nu toe hadden lopen en er stond geen verwijzing die kant op. Terwijl we door liepen keken we uit naar de splitsen van de 2 laatste paden maar die kwam niet. We hadden al meer dan 1/3 gelopen en het pad werd toch wat grimmiger voor de rollator. We zijn doorgelopen maar het werd wel een survivaltocht. Het was handig geweest als men bij het bordje naar rechts ook een bordje rechtdoor had geplaatst. We hebben ons wel avontuur gehad.
Als je slecht ter been bent, met stokken loopt of met een rolstoel, rollator of kinderwagen. Houd er rekening mee dat het eekhoornpad behoorlijk omhoog en omlaag gaat en helemaal dat laatste stuk boomtoppenpad. Ik vind het zelfs gevaarlijk. Ik moest al behoorlijk de rollator tegenhouden naar beneden, dat is met een rolstoel ook.
Voor de iedereen het is zonde van je geld (8 euro 40) voor 250 meter steiger en weinig uitzicht. Er zijn mooiere plekken rond de Edersee om te wandelen en van het uitzicht te genieten.
翻译:要前往250米长的树冠步道,有3条路径可供选择:一条750米长的无障碍松鼠步道,另外还有两条长度分别为850米和950米的普通步道。网站上说明,这条树冠步道可供轮椅和助行器通行,推婴儿车也能轻松通过。不过,必须先走过那条松鼠步道。该步道上的树根相对较少,但坡度约为12%。要进入树冠步道,还需通过一扇铁门,此时需要出示门票。随后你会来到一条长约250米、坡度也相当陡的栈道。最后那段路我没有用助行器行走。轮子几乎是自动往下滑动的。景色也令人失望,部分原因是树木挡住了视线。虽然可以沿着无障碍的松鼠小径返回,但我们还是决定试试那条850米长的路径,因为一开始我们看到一位使用助行器的女士是从那条路上下来的。在树冠步道的出口处,有另外两条小路的指示标志,看起来不错,于是我们就朝那个方向走。到了下一个指示点,我们需要向右转。我们看到正前方有一片草地,上面有一条小径,但右边的小路宽度与我们之前走的路相当,而且没有任何指向那边的标志。我们继续前行,试图寻找最后两条小路的岔口,但它始终没有出现。我们已经走了三分之一以上的路程,但对于助行器而言,道路变得相当艰难。我们还是继续前行了,不过这简直就是一场生存挑战。如果在指示右转的标识旁也设置一个直走的标识,那就方便多了。我们确实经历了一场“冒险”。
如果你行动不便、需要借助拐杖,或者使用轮椅、助行器、婴儿车的话,请留意:松鼠小径有相当多的上坡和下坡路段,尤其是最后那段树冠之上的小径。我觉得这甚至很危险。我不得不费很大劲才阻止助行器滑下去,用轮椅时也是如此。
对大多数人来说,花8欧元40分只为了走250米的栈道且没什么景可看,实在是浪费钱。在埃德湖周边还有更美的地方可以散步并欣赏风景。