点评:Amos koyuna gelebilmek için öncelikle profesörler sitesinin içinden Amos plajı tabelasını takip ederek sahilde otoparka aracımızı bıraktık. Sabah saat 7,30 civarı denize ilk giriş yapan vatandaşlar olarak tam havlularımızı çıkardık ki, Amos restorandan bir görevli otoparkın kendilerine ait olduğunu kişi başı 600 tl ödemeden denize giremeyeceğimizi belirtti. Tabi denize girdik ama bir tadımız kaçtı. Yarım saat kaldık kalmadık Amos restorandan bir yetkiliye durumu sorduk. Marmaris belediyesinin maalesef halk plajı olarak küçük bir yeri ayırdığını bu nedenle insanların araçlarını kendi otoparklarına bırakıp denize girdiklerini ancak restoranda yemek yememiz durumunda ücretsiz deniz, duş, WC hizmetlerden yararlanabileceğimizi belirtti.
Marmaris belediyesine küçük bir halk plajı ayırdığı için teşekkür ederken, denize yürüyemeyecek olan vatandaşlar için de kolaylık sağlanabilmesini diliyorum.
翻译:为了到达阿莫斯湾,我们先从教授们的营地里沿着阿莫斯海滩的指示牌走,然后把车停在了海滩停车场。早上7点半左右,我们作为第一批下海的人,刚拿出浴巾,阿莫斯餐厅的一名员工就告诉我们,停车场是他们的,不付600里拉/人的费用就不能下海。当然,我们还是下了海,但这让我们心情很差。我们在海里待了大约半个小时,然后向阿莫斯餐厅的工作人员询问情况。他们解释说,马尔马里斯市政府只划出了一小块区域作为公共海滩,所以人们才会把车停在自家停车场然后去游泳。不过,他们说如果我们在餐厅用餐,就可以免费使用海滩、淋浴和厕所。
虽然感谢马尔马里斯市政府划出了这片小小的公共海滩,但我希望他们也能为那些行动不便、无法步行到海边的市民提供一些便利设施。