点评:Tijdens een weekje vakantie in Garda 2x naar boven geweest, via 2 verschillende wegen, 1x alleen en 1x met vrouw en dochter (van 10). De dochter vond het alvast geweldig. Mijn vrouw met hoogtevrees iets minder. We zijn wel vlot boven geraakt, maar naar beneden was iets moeilijker, al vind ik persoonlijk de paden niet gevaarlijk (toch niet als het droog is).
Ik lees eerdere beoordelingen over slechte bewegwijzering. In Italië is het op veel plaatsen best om zelf een GPS (app op GSM) mee te nemen, want bewegwijzering is inderdaad dikwijls beperkt.
De uitzichten boven, over Garda aan de ene kant en Bardolino aan de andere, zijn m.i. prachtig.
Als je de korte, steilere, route naar boven neemt raad ik persoonlijk goede wandelschoenen aan, ook al is de route dan maar 1,5km. Als je wat omloopt via het Eremo San Giorgo (maar dan ook langs daar weer terug), dan is de tocht veel langer, maar kan het m.i. met luchtigere schoenen ook.
翻译:在加尔达湖为期一周的假期里,我走了两条不同的路线,两次登上山顶:一次是独自一人,一次是和妻子以及10岁的女儿一起。女儿觉得太棒了。妻子因为恐高,所以兴致不高。我们很轻松地就登顶了,但下山就有点困难了,不过我个人觉得这些路并不危险(至少在干燥的路面上是这样)。
我之前看过一些评论,说那里的路标不太清晰。在意大利,很多地方最好都带上自己的GPS(手机上的导航应用),因为路标确实经常不完善。
在我看来,山顶的景色非常美丽,一边可以俯瞰加尔达湖,另一边可以远眺巴尔多利诺小镇。
如果你选择走那条较短但更陡峭的路线,我个人建议穿一双好的登山鞋,即使这条路线只有1.5公里。如果你绕道圣乔治隐修院(Eremo San Giorgo)(但之后原路返回),徒步的路程会更长,但我觉得穿轻便的鞋子也可以。