点评:Vandaag met ons gezin met 4 kinderen de gletsjer bezocht. Het was een bijzondere ervaring, gisteren was de weg afgesloten vanwege het weer. Dus de weerberichten even in de gaten gehouden en vandaag met beter weer vertrokken. We waren wat vroeger (aanrader) en zo de grote drukte voor. We kwamen als enige auto (naast een motorrijder en een bus) bij de lift aan. Daar even gespeeld, er was een klein speeltuintje met schommels/ klimrek etc.
Met de bergfreiheit pas zat de tol voor de weg en de toegang tot de lift inbegrepen.
Boven waren we samen met de mensen uit de bus. Er was net verse sneeuw gevallen, onze kinderen konden hun geluk niet op! Zo’n pak sneeuw hadden we in Nederland lang niet gehad. Dit maakte het echt een super ervaring. De passagiers van de bus genoten van onze kinderen die een sneeuwpop maakten en sneeuwballen gooiden. De buspassagiers gingen niet hoger naar de uitkijkpunten, wij wel.
We waren goed gekleed, mutsen/ handschoenen en een extra laag. Uiteindelijk toch koud en voldaan weer naar beneden, daar wat gegeten bij het restaurant. Was lekker maar wel prijzig, toch wel fijn even binnen te zitten en wat te drinken.
Op de terug weg nog langs de route een stop voor nog een hapje eten.
翻译:今天我们一家人,包括四个孩子,一起参观了冰川。这是一次特别的体验。昨天由于天气原因,道路封闭了。所以我们一直关注着天气预报,等今天天气好转后才出发。为了避开拥挤的人群,我们提前到了(这是推荐的)。缆车上只有我们一辆车(除了一辆摩托车和一辆巴士)。我们在那里玩了一会儿;那里有一个小型游乐场,有秋千、攀爬架等等。
Bergfreiheit 通行证包含过路费和缆车费。
在山顶,我们和巴士上的乘客们在一起。刚刚下了一场新雪;我们的孩子们欣喜若狂!我们已经很久没有在荷兰看到这么厚的雪了。这真是一次奇妙的体验。巴士上的乘客们很享受看着我们的孩子堆雪人和扔雪球。巴士上的乘客们没有去更高的地方看风景,但我们去了。
我们穿着得体,戴着帽子、手套,还多穿了一件衣服。最后,我们感到既凉爽又满足,便回到楼下的餐厅吃饭。食物很美味,但价格有点贵。坐在里面喝点东西感觉很棒。
回程时,我们沿路停下来又吃了点东西。