点评:Mostar Köprüsü Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edildi, 9 Kasım 1993'te Hırvat topçu ateşiyle yıkıldı ve Türkiye'nin katkılarıyla aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek 23 Temmuz 2004 tarihinde törenle yeniden açıldı. Görülmesi gereken bir yer fakat esnafın aşırı para göz olmasından kaynaklı ne doğru dürüst bir şey yiyebilirsiniz ne de hediyelik eşya alabilirsiniz. Aşağıda vızır vızır turist taşıyan botların gürültüsü ve güzelim suya bıraktıkları motorin kokusu ve kiri, köprüye çıkıp garip garip atlama şovu yapıp, para toplayan sonrasında atlamayan dengesizler. Buranın ününden başka nasıl para kazanabiliriz dürtüsü tüm esnafı sarmış ve durum öyle bir saçma hal almış ne yazık ki. Zaten her yerde nakit istiyorlar bunu çözemedim ama başka yorumlarda bu durumu çözenler var bakabilirsiniz :) Ben bir Türk olarak manevi hazzını yaşamak için gittim, başka türlü oraya gidip gelinecek bir tarafı kalmamış maalesef.
翻译:莫斯塔尔桥由米玛尔·锡南的学生米玛尔·哈伊雷丁于1566年建造,1993年11月9日因克罗地亚炮火而损毁。在土耳其的资助下,该桥按原貌重建,并于2004年7月23日正式重新开放。这里确实是个值得一游的景点,但由于当地商贩过分贪利,游客既无法吃到像样的食物,也买不到像样的纪念品。下面是那些载着成群游客的船只发出的喧闹声,以及它们给美丽的湖面带来的柴油气味和污秽物;还有那些走上桥面表演奇怪的跳水秀以赚取钱财,最后却又不跳的不靠谱之人。很可惜,受此处名气的影响,所有商贩都产生了“除此之外我们还能怎么赚钱”的念头,导致情况变得极其荒谬。他们无论在哪儿都只收现金,这一点我实在无法理解,不过在其他评论里有网友解释了解决办法,大家可以去看看哦 :) 作为一个土耳其人,我去那里只是为了体验那种精神上的满足感而已。可惜,现在已经没有其他办法可以往返那里了。