点评:Musei Civici di Palazzo Farnese byr på flere ulike museumssamlinger under samme tak. Jeg besøkte museet på egen hånd og lot meg fascinere av alt fra store malerier, gamle våpen og gravminner til porselen, mosaikker og arkeologiske funn. Det var noe eget ved å vandre gjennom de kjølige salene, omgitt av historiske gjenstander og en stillhet som fikk hvert rom til å føles som en liten tidsreise.
Samlingen av hestevogner og rikt utsmykkede bærestoler var spesielt fascinerende. Jeg kunne brukt lang tid på å studere de intrikate detaljene, de blanke overflatene og sporene etter et liv i prakt. Selve palasset er også en stor del av opplevelsen: massive murvegger, imponerende saler, malte hvelv og praktfulle takdekorasjoner som nesten tar pusten fra deg. Lyset som faller inn gjennom de høye vinduene, fremhever fargene og gir rommene en egen glød. Husk å løfte blikket!
Et variert og innholdsrikt museumsbesøk med en helt egen atmosfære, som jeg gjerne anbefaler til andre som besøker Piacenza. Sett av god tid – her er det mye å oppdage, og palassets historie merkes i hvert rom.
翻译:法尔内塞宫市立博物馆在同一个屋檐下汇集了多个不同的博物馆藏品。我独自参观了这座博物馆,被从大型油画、古老武器和墓碑,到瓷器、马赛克以及考古发现等种种展品深深吸引。漫步在这些凉爽的展厅中,周围环绕着历史文物,四周一片寂静,让人感觉每个房间都仿佛是一次短暂的时光之旅。
那些马车以及装饰华丽的轿子尤为引人入胜。我可以花大量时间去欣赏那些精妙的细节、光洁的表面以及岁月留下的痕迹。整个宫殿本身也是体验的重要组成部分:厚重的墙壁、宏伟的大厅、彩绘的拱顶以及华丽得令人屏息的天花装饰。从高高的窗户透进来的光线不仅凸显了色彩的层次,还赋予整个空间独特的光泽。千万别忘了抬头仰望!
这是一次内容丰富且独具氛围的博物馆之旅。这是我乐意推荐给所有前往皮亚琴察的游客的地方。请预留充足的时间——这里有太多值得探索的内容,而且宫殿的每一间房间里都流淌着它的历史。