点评:Trochę obawiałam się, że koale będą zmęczone zdjęciami z ludźmi, ale Chritsie, która nam towarzyszyła przy koala encounter zadbała o komfort koali. Spotkanie trwało krótko. Prawo reguluje, że w takich miejscach nie wolno zwierzęcia wystawiać na kontakt z człowiekiem na dłużej niż 30 min. Trzeba poczekać na okienko czuwania koali, bo one ciągle śpią. Nie można głaskać koali po głowie (czego nie lubią), tylko po grzbiecie, a koala w każdym momencie może sobie wrócić na swoje drzewo. Do niczego się ich nie zmusza, jedynie zachęca świeżymi liśćmi eukaliptusa, których z resztą i tak ma pod dostatkiem wszędzie. Koala siedział sobie wygodnie na drzewie i brał od nas gałęzie, wyciągał rękę po te, które chciał i dawał się głaskać po plecach. Christie bardzo zadbała i o nas i o koale, robiła nam zdjęcia i opowiadała o koalach, o których imponująco dużo wiedziała ❤️
翻译:我之前有点担心考拉会因为跟人拍照而累,但陪我们一起去的克里斯蒂确保它们都很舒服。这次互动很短暂。法律规定,在这样的地方,动物与人类接触的时间不能超过30分钟。因为考拉总是处于睡眠状态,所以你必须等到它们醒来的时候。你不能摸考拉的头(它们不喜欢这样),只能摸它们的背,而且考拉随时可以回到树上。你不能强迫它们做任何事;你只需要用新鲜的桉树叶来鼓励它们,顺便说一句,桉树叶到处都是。考拉舒服地坐在树上,从我们手里接过树枝,伸手去够它想要的,还让我们抚摸它的背。克里斯蒂对我们和考拉都非常照顾,她帮我们拍照,还给我们讲解考拉的知识,她对考拉的了解真是令人惊叹❤️