点评:Bij een bezoek aan villajoyosa kon een excursie aan de valor chocoladefabriek niet ontbreken. We maken vooraf een reservering voor een Engelstalige rondleiding en worden stipt om 10 uur door de aardige medewerkster ontvangen. Nadat onze namen gecheckt zijn gaan we het bedrijfsterrein op en krijgen we middels een ingesproken tekst informatie over de oorsprong van chocolade (cacao) in een mooi decoreerde ruimte. Volgens worden we naar andere ruimten begeleid waar weer meer over de historie van valor verteld wordt. Dan kunnen we van bovenaf in de verpakkings ruimte kijken en zijn we in de gelegenheid om vragen te stellen. Daarna gaan we naar de winkel waar we chocolade kunnen proeven en kopen.
De rondleiding duurt ongeveer 3 kwartier. Je ziet weinig (eigelijk niets) van het productieproces, maar desondanks was het toch wel leuk.
翻译:在维拉霍约萨 (Villajoyosa) 游览期间,参观 Valor 巧克力工厂是必不可少的行程。我们提前预约了英语导览,并于上午 10 点准时受到了热情友好的工作人员的接待。核对姓名后,我们进入工厂,在一个装饰精美的房间里,通过文字讲解了解了巧克力(可可)的起源。随后,我们被带到其他房间,进一步了解了 Valor 的历史。之后,我们可以从上方俯瞰包装区,并有机会提问。最后,我们去了商店,品尝并购买巧克力。
整个参观过程大约持续了 45 分钟。虽然你几乎看不到(实际上什么也看不到)生产过程,但即便如此,整个过程仍然非常愉快。