点评:Onlangs meldde ik mij met mijn neefje van 3,5 en zijn oma bij de balie van Groeneveld om een museumkaartje te kopen. En tot mijn ontsteltenis werden we gewoon geweigerd. ‘Hij is echt te klein’ gaf de mevrouw achter de balie aan. ‘Of we dan alleen de kabouterzolder konden bezoeken’ maar ook dat mocht niet. Deze was alleen voor kinderen van minimaal vier, liefst nog ouder. Ik heb de website er nog eindeloos op nagespeurd, nergens staat deze leeftijdbepaling. Ja, dat kinderen tot 4 jaar gratis zijn. Verder niets.
De mevrouw achter de balie was zeer onvriendelijk en bleef volhouden dat het op de website staat. Wat tot op heden niet zo is. Toen wij aangaven graag te zien waar deze leeftijdsbepaling dan stond omdat we speciaal naar groeneveld waren gekomen vanwege de kabouterzolder, gaf mevrouw aan ‘niet in discussie te willen’.
Natuurlijk kan het gebeuren dat een museum onverwacht niet te bezoeken is. Dat er een leeftijdsgrens is aan een activiteit en dat het museum vergeten is dit goed op de website te zetten. Maar dan is een excuus een stuk beter op zijn plaats ipv de arrogante en onvriendelijke houding van deze mevrouw.
Echt heel jammer. Ons zien ze niet meer terug.
翻译:最近,我带着3岁半的外甥和他的奶奶去格罗内维尔德博物馆售票处买票。令我失望的是,我们被直接拒之门外。“他太小了,”柜台后面的女士说。“我们能不能只去参观一下小矮人阁楼?”但那也不行。阁楼只对4岁及以上的儿童开放,最好是年龄更大一些。我反复查看博物馆的网站,但根本没找到关于年龄限制的说明。网站上确实写着4岁以下儿童免费,仅此而已。
柜台后面的女士态度非常不友好,一直坚持说网站上写着。但直到今天,网站上仍然没有。当我们表示想查一下年龄限制在哪里,因为我们来格罗内维尔德就是为了参观小矮人阁楼时,那位女士说她“不想讨论这个问题”。
当然,博物馆临时关闭的情况也可能发生。或许某项活动有年龄限制,而博物馆忘记在网站上明确标明。但即便如此,道歉也比这位女士傲慢无礼的态度要合适得多。
真是太遗憾了。他们以后不会再接待我们了。