点评:Patara Antik Tiyatro, Likya uygarlığının ihtişamını hissettiren çok özel bir yer. Kaş’a yakın bir noktada bulunan antik kente girdiğinizde sizi önce sütunlu yollar ve geniş yapılar karşılıyor, ardından tiyatroya ulaşıyorsunuz. Tiyatro, denizden gelen meltemle birleşince insanı gerçekten geçmişe götürüyor.
Yapı oldukça iyi korunmuş, restore edilmiş kısımlar da var. Basamaklara oturup sahneye baktığınızda, binlerce yıl önce burada oyunların, toplantıların ya da kutlamaların yapıldığını hayal etmek bile insanı heyecanlandırıyor. Özellikle günün sakin saatlerinde giderseniz tiyatronun atmosferi çok daha güçlü hissediliyor.
Manzarası da çok etkileyici; tiyatronun en üst sıralarına çıktığınızda hem Patara Antik Kenti’ni hem de çevresindeki doğayı görebiliyorsunuz. Fotoğraf çekmek için çok güzel bir nokta.
Tiyatro, Patara Plajı’na da oldukça yakın olduğu için ikisini aynı gün ziyaret etmek mantıklı oluyor. Giriş ücreti antik kent biletiyle birlikte alınıyor, ayrıca ayrı bir ödeme yapmanıza gerek yok.
Tarihe ilgi duyanlar için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Sessizliği, büyüleyici atmosferi ve köklü geçmişiyle insanı derinden etkiliyor.
翻译:帕塔拉古剧场是一座真正独特的地方,见证着利西亚文明的辉煌。进入这座位于卡什附近的古城,首先映入眼帘的是圆柱林立的街道和宏伟的建筑,紧接着便是剧场本身。吹拂着海风,剧场仿佛带您回到了过去。
剧场保存完好,部分区域已修复。坐在台阶上,凝视着舞台,不禁让人联想到几千年前这里上演的戏剧、会议或庆典。如果您在人少的时候参观,剧场的氛围会更加浓厚。
剧场的视野也令人叹为观止;从剧场的顶层座位,您可以同时饱览帕塔拉古城和周围的自然风光。这里也是摄影的绝佳地点。