点评:Vi tog færgen fra Snaptun, og den hyggelige overfart på cirka 15 minutter er en oplevelse i sig selv. Allerede når man ankommer til Hjarnø, bliver man mødt af den helt særlige ro, som kun små øsamfund kan tilbyde; her sænkes skuldrene med det samme.
Vi gik ad Østre Kirkevej op til Hovedvejen, hvor man finder Café Den Gamle Smedie. Turen er virkelig hyggelig og fører forbi hyggelige haver, åbne marker, kirken og byder samtidig på en flot udsigt over området.
Hvis du planlægger at spise på Café Den Gamle Smedie, er det en god idé at tjekke åbningstiderne på forhånd. Caféen er øens eneste egentlige spisested og har begrænsede åbningstider; typisk kun åbent om aftenen torsdag, fredag og lørdag samt enkelte eftermiddage på andre dage.
Har man blot lyst til en kop kaffe eller lidt sødt, findes der også et par hyggelige kaffesteder på øen, blandt andet Det Grafiske Magasin, som er et oplagt stop under besøget. Det Grafiske Magasin ser ud til at være åbent de fleste dage frem til kl. 16, men da vi var der, var der et skilt med lukket de kommende par dage.
Øen byder desuden på gode muligheder for en badetur med flere skønne steder langs kysten, hvor man kan nyde det klare vand og de naturskønne omgivelser.
Alt i alt er øen et skønt udflugtsmål, hvis man ønsker en afslappende dag med smuk natur, fred, gode bademuligheder og en autentisk ø-stemning.
翻译:我们乘坐了从斯纳普顿出发的渡轮,这段大约15分钟的惬意航程本身就是一种美好的体验。刚一抵达希阿诺岛,就能感受到只有小型岛村才具备的那种独特的宁静氛围;在这里,人的肩膀立刻就放松下来了。
我们沿着东教堂路走向主干道,那里有“老铁匠咖啡馆”。这段路程真的非常宜人,沿途经过迷人的花园、开阔的田野和教堂,同时还能欣赏到该地区的美丽景色。如果您打算在 Café Den Gamle Smedie 用餐,最好事先了解一下营业时间。这家咖啡馆是岛上唯一一家正经的餐饮场所,营业时间有限;通常只在周四、周五和周六的晚上营业,其他日子则仅在个别下午营业。
如果您只想喝杯咖啡或吃点甜点,岛上也有几家温馨的咖啡馆可供选择,比如 Det Grafiske Magasin,这里绝对是您游览时值得一逛的好去处。《Det Grafiske Magasin》似乎在大多数日子里都会营业至16点,但我们去的时候,看到一块牌子上写着未来几天闭店。
此外,岛上还有很多适合游泳的好去处——沿着海岸有多处美丽的地点,人们可以在此尽情享受清澈的海水和优美的自然环境。
总的来说,如果你想要度过一个拥有美丽自然风光、宁静氛围、绝佳游泳条件以及地道海岛风情的轻松假日,这座岛是个绝佳的旅行目的地。