点评:Een van de hoogtepunten van onze reis door Zuid-Afrika!
Ik was samen met mijn familie op reis door Zuid-Afrika. Ruim 5 weken voor vertrek had ik als verrassing voor mijn ouders de curated wine experience bij de Franschhoek wine tram geboekt. En wat was het fantastisch!
Onze gids Simon komt uit het gebied en weet alles, maar dan ook echt alles, over wijnen, het maakproces en de geschiedenis erachter. Ik heb nog nooit zo’n geweldige gids als Simon gehad! Hij praat heel duidelijk, hij is grappig en je ziet dat hij een leuke band heeft met de mensen van de wijnhuizen die we hebben bezocht.
We gingen met een speciale bus naar Mont Rochelle, de eerste stop. Hier kregen we een tour door de wijnkelder en daarna was het tijd om wijn te proeven. Bovendien kregen we hier een hele lunch die bij de wijnen past. Daarna met de bus door naar het volgende wijnhuis. Ook hier weer een rondleiding en rijkelijke tasting gehad. Daarna stapten we op de wine tram die je overal op de plaatjes ziet. Deze bracht ons naar een laatste wijnhuis voor een rondleiding en wijnproeverij met begeleidende lekkernijen naar keuze. Ik koos voor bubbels en oesters, dikke aanrader.
Op iedere plek was er veel ruimte om vragen te stellen, evt wijn te kopen en lekker rond te lopen.
Je moet natuurlijk niks, maar je moet hier echt naartoe! Wat een fantastische ervaring.
翻译:这是我们南非之旅的一大亮点!
我和家人一起游览了南非。出发前五周,我预订了弗朗斯胡克葡萄酒电车之旅,想给父母一个惊喜。这次体验真是太棒了!
我们的导游西蒙是当地人,他对葡萄酒、酿造工艺以及背后的历史了如指掌。我从未遇到过像西蒙这样优秀的导游!他讲解清晰,风趣幽默,而且看得出来他和我们参观的酒庄的工作人员关系都很好。
我们乘坐专车前往第一站——蒙特罗谢尔。在那里,我们参观了酒窖,然后开始品酒。我们还享用了丰盛的午餐,佐以美酒。之后,我们继续乘车前往下一家酒庄。在那里,我们同样参观了酒庄并品尝了美味的葡萄酒。最后,我们登上了照片里随处可见的葡萄酒电车。这带我们来到了最后一家酒庄,参观并品尝美酒,佐以我们自选的美味小食。我选择了起泡酒和生蚝,强烈推荐!
在每个酒庄,你都有很多机会提问、购买葡萄酒,或者只是随意逛逛。
当然,你完全可以什么都不做,但你真的应该来这里!这是一次非常棒的体验。