点评:Tijdens een dagje Roermond ben ik op aanraden van een vriendin Arthouse Roermond binnengestapt. Ik ben geen kunstkenner, maar voelde me hier meteen op mijn gemak. Je krijgt alle ruimte en tijd om rustig rond te kijken.
De galerie is mooi en overzichtelijk ingericht, waardoor elk kunstwerk goed tot zijn recht komt. De galeriehoudster, ook zelf kunstenares, nam de tijd om iets te vertellen over de kunstenaars. Dat maakte het bezoek prettig en toegankelijk. Ik zag onder andere schilderijen van Roel van Daal, bronzen beelden van paarden en stieren van Jos Dirix, torso’s van brons van Gerard Engels en bijzondere glaskunst van Marie-Therese Schlösser. De collectie wisselt per kwartaal, dus er is altijd iets nieuws te zien.
Een fijne plek om even binnen te lopen. Absoluut een aanrader.
Tip: Bezoek ook de oude binnenstad, het Munsterplein met zijn terrassen en de Munsterkerk van Pierre Cuypers liggen om de hoek.
翻译:在鲁尔蒙德一日游期间,我听从朋友的推荐,顺道去了鲁尔蒙德艺术馆 (Arthouse Roermond)。我并非艺术鉴赏家,但在这里却立刻感到轻松自在。这里空间宽敞,时间充裕,可以悠闲地欣赏艺术作品。
画廊布局精美清晰,让每一件艺术品都熠熠生辉。画廊主人本身也是一位艺术家,她热情地向我介绍了艺术家们的创作背景,使参观体验更加愉快轻松。我欣赏到了罗尔·范·达尔 (Roel van Daal) 的画作、约斯·迪里克斯 (Jos Dirix) 的马和牛的青铜雕塑、杰拉德·恩格斯 (Gerard Engels) 的青铜躯干雕塑,以及玛丽-特蕾莎·施洛瑟 (Marie-Therese Schlösser) 的独特玻璃艺术品。画廊的藏品每季度更新,所以总有新的作品值得一看。
这是一个非常值得一去的好地方,强烈推荐。
小贴士:不妨也去老城区逛逛;明斯特广场 (Munsterplein) 及其露台和皮埃尔·库珀斯 (Pierre Cuypers) 设计的明斯特教堂 (Munsterkerk) 就在附近。