点评:Een weekend weg naar de kerstmarkt Essen combineerden we met een bezoek aan Zeche Zollverein. Op de website kun je lezen wat er allemaal te doen is: rondleidingen, het Ruhrmuseum, het Red dott museum en je kunt er zelf ook wandelen. De hoeveelheid informatie op de website was wel overweldigend; waar te parkeren (gezien de diverse lokaties) als we bijvoorbeeld een rondeleiding willen volgen. Dat aan ons lokale hotel gevraagd en uiteindelijk (gratis) geparkeerd op Parkplatz A1 (Fritz-Schupp-Allee). Je komt dan als eerste een info kiosk tegen waar je een plattegrond mee krijgt. Van daaruit kun je kiezen om het wandelpad (3.5-4.0 km) rondom het hele terrein te volgen (hebben we na afloop gedaan), of via de langste roltrap van Duitsland omhoog te gaan naar de kassa van het Ruhrmuseum. Boven aangekomen hebben we kaartjes gekocht voor de rondleiding van een uur met uitleg over de steenkolenwinning. Het museum zelf hebben we niet bezocht. Uitleg/rondleiding was erg interessant. Tot slot nog even een broodje gegeten in het restaurant van het museum.
翻译:我们周末去了埃森圣诞市场,顺便参观了关税同盟煤矿。网站上列出了所有可参加的活动:导览游、鲁尔博物馆、红点博物馆,甚至还有自助步行游览。不过,网站上的信息量实在太大,有点让人不知所措。比如,我们问了当地酒店,如果想参加导览游,应该把车停在哪里。酒店那边问了之后,我们最终在A1停车场(弗里茨·舒普大道)找到了免费停车位。首先映入眼帘的是一个信息亭,里面有地图。从那里,你可以选择沿着3.5-4.0公里的步行路线环游整个矿区(我们之后就走了这条路线),或者乘坐德国最长的自动扶梯直达鲁尔博物馆售票处。到了楼上,我们买了一个小时的导览游门票,讲解员讲解了煤矿开采过程。我们没有参观博物馆本身,但是导览讲解非常精彩。最后,我们在博物馆餐厅吃了三明治。