点评:Na positieve ervaring van kennis, deze gidse met veel overtuiging geboekt. We hebben in onze reizen op diverse continenten steeds zeer positieve ervaring met gegidste uitstappen en waren dan ook overtuigd om dit ook te doen in Marrakech.
We betaalden 110 eur (waarvan de helft vooraf diende betaald). Dit voor 3 uur privégids in overtuiging dat deze kwaliteit zou bieden voor deze prijs.
Bij aankomst blijkt de opdracht aan andere gids toegekend. Deze gidse was heel vriendelijk en had voldoende kennis van de stad en de bezienswaardigheden. De dame we hoogzwanger waardoor de tour al snel beperkt werd vanwege het, begrijpelijk tragere wandeltempo.
We bezochten Bahia Palace en betaalden extra voor de inkom. Idem Le Jardin Secret. De gidse gaf per bezoek 5 minuten uitleg en liet ons dan alleen. Ze was vriendelijk maar vaak afwezig. Bij bezoek aan de Souks een zeer commerciële ervaring vanwege het dwingende karakter tot aankoop bij diverse lokale handelaars waarnaar we gegidst werden. Samengevat: ondanks een veel belovende start, een eerder onprettige ervaring.
翻译:之前和她合作的经历很不错,所以我们信心满满地预订了这位导游。我们在各大洲旅行时,参加导游团的体验都非常好,因此这次在马拉喀什也决定再次选择导游服务。
我们支付了110欧元(其中一半需要预付)。这笔费用包含3小时的私人导游服务,我们相信她能提供物有所值的优质服务。
抵达后,导游却换了一位。这位导游非常友好,对这座城市及其景点也了如指掌。不过,她当时已经怀孕很久了,所以行程很快就因为步行速度变慢而缩短了。
我们参观了巴伊亚宫,门票需要额外付费。秘密花园也是如此。导游每次讲解五分钟后就离开了。她虽然很友好,但经常心不在焉。由于导游不断向我们推销商品,我们在露天市场的体验非常商业化。总之:尽管开头不错,但整体体验却相当糟糕。