点评:Dit is een bestemming/excursie die "verkocht" wordt als een bezoek aan "een paradijselijk strand in the middle of nowhere". Wij hebben het niet echt zo ervaren. Je komt aan een hutje aan de afslag van de grote verbindingweg waar je "toegang" moet betalen. Aan de parking worden je ticketjes dan nog eens nagekeken. Op het strand staan rieten parasols en ligbedjes (ik denk dat de handdoeken te betalen zijn). Het strand is paradijselijk wit en via ondiep water kan je een heel eind de zee in tot aan de koraalriffen. Het is geen louter reclamefoto, we zagen hier ook effectief direct nemovisjes zwemmen. Spijtig genoeg geen Karetschildpad te zien, dat zou dé specialiteit van deze locatie zijn. De vissen op het rif waren niet echt andere soorten dan die we op het huisrif van ons resort (twee uur rijden naar het noorden) al hadden gezien. Toen wij het strand bezochten rond 10 u waren er een twintigtal andere mensen en hoop en al een vijftal snorkelaars. Rond de middag is bijna iedereen vertrokken, wij ook overigens omdat onze tocht verder ging richting Qulaan bay. In tegenstelling tot andere berichten op het internet is hier wél (proper) sanitair en omkleedruimte aanwezig. Er zijn wat bedoeinen(?)vrouwen die originele "sieraden" verkopen. Het zou mij echt niet verbazen als die pareltjes van Temu komen. De bescherming van deze omgeving is omstreden en zou onder druk staan van projectontwikkelaars.
翻译:这里被宣传为“人迹罕至的世外桃源海滩”,但我们的体验却并非如此。从主路拐弯处,你会看到一个小屋,在那里需要支付“门票”。到了停车场,门票还要再次检查。沙滩上摆放着茅草伞和躺椅(毛巾好像是要收费的)。沙子洁白如雪,浅水区可以一直延伸到珊瑚礁。这可不是宣传照,我们真的在这里看到了小丑鱼。可惜的是,我们没有看到玳瑁,据说玳瑁是这里的特色。珊瑚礁上的鱼和我们度假村(往北开车两小时)附近的珊瑚礁里的鱼没什么区别。我们早上十点左右到海滩的时候,大约有二十来个人和五六个浮潜的人。中午前后,几乎所有人都离开了,包括我们,我们的旅程继续前往库兰湾。与网上其他报道不同,这里有(干净的)洗手间和更衣室。一些贝都因妇女(?)在售卖所谓的“原创珠宝”。如果这些宝石来自特穆,我一点也不会感到惊讶。保护这片区域一直存在争议,据说正受到开发商的压力。