点评:Mijn bezoek aan Tierpark Hellabrunn in München was een absoluut hoogtepunt. Dit is niet zomaar een dierentuin; als de eerste "Geo-Zoo" ter wereld zijn de dieren hier ingedeeld per continent, wat je wandeling transformeert in een logische en fascinerende wereldreis. Van de Afrikaanse savanne wandel je zo door naar de Aziatische jungle.
Sfeer & Faciliteiten Wat deze dierentuin echt onderscheidt – en waarom ik het 5 sterren geef – is de prachtige ligging in het natuurgebied van de Isar (Isarauen). Het voelt meer als een enorm landschapspark dan als een klassieke dierentuin. Er is ontzettend veel aandacht voor het comfort van de bezoeker: er zijn talloze zit- en rustmogelijkheden. Overal vind je bankjes (vaak met rugleuning!), picknickweides waar je op het gras mag zitten, en gezellige biertuinen. Hierdoor voelt een dagje dierentuin nooit gehaast, maar juist heel ontspannen.
Bereikbaarheid De bereikbaarheid met het Openbaar Vervoer (OV) is uitstekend en heel eenvoudig. Je bent er zo vanuit het centrum.
Mijn 2 Unieke Tips voor een optimaal bezoek:
Neem de "Geheime" Bus-Ingang: De meeste toeristen nemen de metro (U3) naar Thalkirchen. Mijn tip: Pak vanaf Marienplatz Bus 52. Deze rit is niet alleen een prachtige sightseeing-route door de stad, maar hij zet je ook af bij de "Flamingo-Ingang". Hier is het vaak veel rustiger dan bij de hoofdingang, en je staat bij binnenkomst direct oog in oog met de prachtige flamingo's. Een perfect begin zonder wachtrijen!
Mis de Vleermuisgrot & het Mühlendorf niet: Loop zeker even binnen bij de Vleermuisgrot. Hier vliegen de vleermuizen vrij om je heen (zonder glas!), een hele bijzondere ervaring. Zoek daarna de rust op in het nieuwe "Mühlendorf". Dit is een prachtig deel van het park in de stijl van een traditioneel Beiers dorp, waar je unieke bedreigde huisdierrassen ziet en heerlijk rustig wat kunt eten in de Biergarten.
翻译:慕尼黑海拉布伦动物园 (Tierpark Hellabrunn) 之行绝对是我此行的一大亮点。这可不是普通的动物园;作为世界上第一座“地理动物园”,这里的动物按洲划分,让您的游览之旅变成一次逻辑清晰、引人入胜的环球之旅。您可以从非洲大草原漫步至亚洲丛林。
氛围与设施 真正让这座动物园脱颖而出——也是我给它五星好评的原因——在于它坐落在伊萨尔河自然保护区 (Isarauen) 的优美环境中。这里更像是一座广袤的景观公园,而非传统的动物园。园方非常注重游客的舒适度:到处都有座椅和休闲场所。您随处可见长椅(通常还带有靠背!)、可以坐在草地上的野餐区以及舒适的啤酒花园。这意味着在动物园的一天绝不会感到匆忙,而是无比轻松惬意。
交通便利 乘坐公共交通工具前往非常方便快捷。您可以从市中心快速抵达。
我的两条独门秘笈,助您玩转巴伐利亚州立公园:
搭乘“秘密”巴士入口:大多数游客会乘坐U3地铁前往塔尔基兴站。我的建议是:从玛丽恩广场搭乘52路巴士。这条路线不仅风景优美,还能带您游览城市,并直达“火烈鸟入口”。这里通常比正门安静得多,而且您一上车就能与美丽的火烈鸟近距离接触。无需排队,完美开启您的巴伐利亚州立公园之旅!
别错过蝙蝠洞和磨坊村:一定要去蝙蝠洞看看。在这里,蝙蝠会在您周围自由飞翔(没有玻璃隔开!),绝对是一次难忘的体验。之后,您可以前往新建的“磨坊村”享受片刻宁静。这里是公园内一处风景优美的区域,仿照传统的巴伐利亚村庄风格建造,您可以在这里观赏到独特的濒危家畜品种,并在啤酒花园里享用一顿悠闲的晚餐。