点评:I mai 2026 hadde jeg fornøyelsen av å reise med Havila Capella fra Harstad til Trondheim. For et skip og for et landskap! Avgang fra Harstad 08:30 og hele første dagen gjennom Vesterålen og Lofoten. Trange sund og fjorder omkranset av høye fjell som enda bar preg av at det nettopp hadde vært en vinter. Og i tillegg upåklagelig vær noe som gav god mulighet for å nyte ferden utendørs.
Dag to startet for mitt vedkommende i Ørnes, tidlig på dagen og endte i Trondheim tredje dag . Dag 2 var de høye fjellene litt lengre unna - mens små holmer og flate øyer seg forbi skutesiden. En utrolig flott reise og noe man virkelig kan leve lenge på.
Og så var det Havila Capella da. En veldig flott skip med store salonger og god utsikt. Og særlig salongen på dekk 9 der vinduene gikk fra gulv til tak. Dette gav en panoramautsikt til nordnorsk natur.
Jeg reiste alene og valgte innvendig lugar - det angret jeg ikke på. Jeg var foran på dekk 9 eller ute på dekk hele dagen, og nøt naturen på begge sider.
Jeg valgte også helpensjon ombord. Gledet meg til å buffet til lunsj og middag. Men Havila opererer med faste menyer og bordservering. Kunne nok ha ønsket litt bedre utvalg, men du verden for en kvalitet på maten! Store nok porsjoner til å bli mett av og veldig smaksrikt og flott anrettet mat. Jeg betalte 2825 for tre frokoster, to lunsjer og to middager. Forholdsvis dyrt etter min smak, særlig når en 0,6 pils koster 169 og en Gin-tonic koster 219. Da blir det ingen store utskeielser i baren for mitt vedkommende.
Men alt-i-alt; en veldig flott tur.
Og skulle jegs ette fingeren på noe, måtte dert være førsteinntrykket ved ombordstigning. Trappa fra landgangen og opp til resepsjonen virket bratt og med korte innsteg. Slett ikke behagelig når man drar på årene og har meg tung bagasje
翻译:2026年5月,我有幸乘坐哈维拉·卡佩拉号(Havila Capella)从哈尔斯塔(Harstad)前往特隆赫姆(Trondheim)。这艘船真是太棒了,沿途的风景也美得令人窒息!早上8:30从哈尔斯塔出发,第一天的行程全部穿越南罗伦群岛(Vesterålen)和罗弗敦群岛(Lofoten)。狭窄的海峡和峡湾被高耸的山脉环绕,仿佛还停留在刚刚过去的冬季。更棒的是,天气也完美无瑕,让我们有机会尽情享受户外时光。
第二天,我从厄尔内斯(Ørnes)出发,清晨抵达,第三天抵达特隆赫姆。第二天,高耸的山脉离我稍远了一些,取而代之的是船边掠过的一座座小岛和平坦的岛屿。这是一段美得令人难以置信的旅程,足以让我回味无穷。
当然,还有哈维拉·卡佩拉号本身。这是一艘非常漂亮的船,拥有宽敞的休息室和绝佳的视野。尤其是9层甲板上的休息室,落地窗将挪威北部的自然风光尽收眼底。
我独自旅行,选择了内舱房——我一点也不后悔。我整天要么待在9层甲板的前部,要么在甲板上,欣赏着两侧的自然风光。
我还选择了船上的全包服务。原本很期待午餐和晚餐的自助餐,但哈维拉号提供的是套餐和餐桌服务。菜品种类或许可以再丰富一些,但天哪,食物的品质真是太棒了!分量足,足以饱腹,而且味道鲜美,摆盘精美。我一共花了2825欧元,包括三顿早餐、两顿午餐和两顿晚餐。对我来说有点贵,尤其是一杯0.6品脱的啤酒就要169欧元,一杯金汤力要219欧元。看来我以后不会在酒吧里大手大脚地花钱了。
总而言之,这是一次非常棒的旅行。
如果非要挑个毛病,那就是登船时的第一印象。从舷梯到接待处的楼梯看起来很陡,而且台阶很短。划船时带着沉重的行李,一点也不舒服。