点评:Katedralen i Tarragona, Santa Tecla, har en design som ligger mitt emellan romansk och gotisk stil och mäter mer än hundra meter i längd. Det här är en av de mest imponerande katedralerna på den Iberiska halvön och ligger ovanför en lång trappa när man kommer in i Tarragonas gamla kvarter, på en plats där det tidigare fanns ett romerskt tempel som omvandlades till en visigotisk katedral. Efter ett mellanspel under den moriska perioden började dagens katedral byggas 1171 för att invigdas 1331 innan den ens var färdigbyggd.
Huvudfasaden har ett enormt rosettfönstret med en diameter på elva meter, det största på den Iberiska halvön. Tillsammans med löften om en fin orgel, ett kloster och ett museum lockade fönstret till ett besök. Men tidsbrist och en entréavgift på 12 € avskräckte, det får bli nästa gång vi kommer till Tarragona.
翻译:塔拉戈纳大教堂(圣特克拉大教堂)的设计风格介于罗马式和哥特式之间,全长超过百米。它是伊比利亚半岛最令人印象深刻的大教堂之一,位于塔拉戈纳老城区入口处,需拾级而上。教堂建于一座古罗马神庙遗址之上,该神庙后被改建为西哥特式大教堂。在摩尔人统治时期,教堂曾一度中断,但如今的教堂始建于1171年,并在1331年尚未完工的情况下举行了祝圣仪式。教堂主立面上有一扇巨大的玫瑰花窗,直径达11米,是伊比利亚半岛最大的玫瑰花窗。这扇花窗,再加上教堂内精美的管风琴、回廊和博物馆,都吸引着我们前来参观。然而,由于时间有限,加上12欧元的门票,我们最终放弃了这次参观,只能留待下次再来塔拉戈纳了。