点评:Heerlijke middag op het water gehad; vakantiegevoel in eigen land! Dat begint al als je het Watersportcentrum in Muiderberg inloopt; beetje Ibiza sfeertje, we werden enthousiast ontvangen en konden direct doorlopen naar onze gehuurde sloep. Na korte instructies over de boot en de vaarroutes konden we al vlug op pad. Heel leuk om Muiderberg, de haven van Muiden, het Muiderslot, Pampus en Naarden eens vanaf het water te zien.
Wij hadden ons sloepje voor 4 uur gehuurd. Dat zou in de zomermaanden als je kan zwemmen goed zijn geweest. Nu was zwemmen te koud en was 3 uur ook voldoende geweest. Het bootje gaat niet erg snel dus hele afstanden leg je er niet mee af. De sloep is voor 5 personen aan de krappe kant, je hebt weinig bewegingsvrijheid. Daarom voor een paar uurtjes prima.
Klein verbeterpuntje: de sloep had iets schoner gekund.
Wij komen zeker nog eens terug!
翻译:我们在水上度过了一个美好的下午,感觉就像在自己的国家度假一样!这种感觉从你踏入穆伊德贝格水上运动中心的那一刻就开始了,有点像伊比沙岛的氛围。我们受到了热情的接待,可以直接走到我们租的帆船旁。在接受了关于船只和航行路线的简短讲解后,我们很快就出发了。从水上欣赏穆伊德贝格、穆伊登港、穆伊德斯洛特城堡、潘普斯和纳尔登的景色真是太棒了。
我们租了4个小时的帆船。在夏季可以游泳的时候,4个小时正好合适。但现在天气太冷,游泳太冷了,3个小时就足够了。这艘船速度不快,所以无法航行很远的距离。对于5个人来说,这艘帆船有点拥挤,几乎没有活动空间。因此,几个小时的航行就足够了。
一个小小的改进建议:帆船可以更干净一些。
我们一定会再来的!