点评:Artvin Şavşat Turu – Mintatravel & Rehberimiz Kadir
Bazı yolculuklar sadece yeni yerler görmek için değil, insanın kendini yeniden bulması içindir. Bu tur da tam olarak öyleydi… Artvin Şavşat’ın doğası, sakinliği ve huzuru, şehirde unuttuğumuz dinginliği yeniden hatırlattı.
Ve bu güzellikleri anlamlandıran kişi kuşkusuz rehberimiz Kadir oldu.
Kadir ile daha önce üç farklı tura katılmış biri olarak, onun hem bilgi birikimine hem de insan ilişkilerindeki samimiyetine bir kez daha hayran kaldım. Tarihi, kültürü ve doğayı o kadar güzel harmanlıyor ki, sadece geziyor değil, her adımda öğreniyor ve hissediyorsunuz. Her anı dolu dolu, her detay düşünülmüş.
Tur boyunca bize sadece yolları değil, hikâyeleri de gösterdi.
Bazgiret Yaylası’nda, Bazgiret Göl Pansiyon’da Hüseyin abi ve eşinin harikulade misafirperverliği, sıcacık sofraları ve içtenlikleri hepimizi büyüledi.
Macahel’de ise İramit Pansiyon’un sahibi Sevda ablanın özenli ve leziz mutfağı, doğanın ortasında adeta bir ev sıcaklığı sundu. Bu iki durak, turun kalbinde yer etti diyebilirim.
Kadir’in rehberliğinde gezerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.Tarihi , kültürel ve ekolojik bilgisi, güleryüzü, esprileri ve enerjisiyle grubun moralini hep yüksek tuttu. Dönüş yolunda bile “acaba bize dönüp bir iki fıkra daha anlatır mı?” diye umut ettik. 😄
Kısacası; hem doğayı, hem kültürü, hem de samimiyeti bir arada yaşamak isteyen herkese Mintatravel ve rehberimiz Kadir ile bu deneyimi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Bir kere giderseniz, emin olun bir sonraki turun ilk sorusu “Kadir var mı?” olacaktır. İyiki varsın Kadir🙏🏻😊
翻译:阿尔特温·沙夫沙特之旅 – Mintatravel 和我们的导游 Kadir
有些旅程不仅仅是游览新的地方,更是重新发现自我。这次旅行正是如此……阿尔特温·沙夫沙特的自然风光、宁静祥和让我们重新找回了在城市中早已遗忘的那份宁静。
而我们的导游 Kadir 无疑是让这些美景更有意义的关键人物。
之前我曾三次参加 Kadir 的旅行团,这次他渊博的知识和真诚待人的态度再次让我惊叹不已。他将历史、文化和自然完美融合,让你不仅仅是漫步,而是每一步都充满学习和感受。每一刻都充满喜悦,每一个细节都经过精心考量。
在整个旅程中,他不仅带我们游览道路,更向我们讲述沿途的故事。
在巴兹吉雷特高原的巴兹吉雷特湖畔旅馆,侯赛因和他的妻子热情好客,餐桌温暖舒适,让我们所有人都印象深刻。
在马卡赫尔,伊拉米特旅馆的老板塞夫达在自然美景环绕中为我们提供了热情周到的美食。可以说,这两站是此次旅行的亮点。
和卡迪尔一起旅行,时间总是过得飞快。他渊博的历史、文化和生态知识,他开朗的性格、幽默的谈吐和充沛的精力,让整个团队都兴致勃勃。即使在返程途中,我们还在盼望着:“他能再回来给我们讲几个笑话吗?”😄
总之,我由衷地向所有想要同时体验自然、文化和热情的人推荐Mintatravel旅行社和我们的导游卡迪尔。
如果你去过一次,可以肯定的是,下次旅行的第一个问题一定是:“卡迪尔还在吗?” 我们真庆幸有卡迪尔! 🙏🏻😊