点评:Onze aanmelding voor de rondleiding was eigenlijk niet doorgegeven. De receptie van Bitter en Zoet reageert geweldig, belt gids Peter op en biedt ons een koffie aan. Peter is iemand die er eer in stelt om de rondleiding elke zondag door te laten gaan, weer of geen weer en zelfs een rondleiding voor slechts 2 personen. Half uur later dan gepland start alsnog een fantastische rondleiding door een met dik pak sneeuw bedekt Veenhuizen. Peter is een begenadigd verteller die met veel gevoel voor details en humor de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen en ook zijn persoonlijke geschiedenis met het dorp tot leven weet te wekken. Peter heeft een ongelofelijke kennis om te delen en geen vraag is hem bovendien te veel. Wij kunnen heel erg aanbevelen om na afloop van de rondleiding nog een bier te drinken bij brouwerij Maallust of een een lunch/diner bij Bitter en Zoet te genieten.
翻译:我们预订的行程其实还没提交。Bitter en Zoet餐厅的前台非常热情,他们联系了导游Peter,还给我们倒了杯咖啡。Peter每周日风雨无阻地带领游客游览,即使只有两个人,他也乐意效劳。比原计划晚了半小时,我们终于开始了精彩的Veenhuizen雪景之旅。Peter是一位极具天赋的讲故事高手,他善于捕捉细节,幽默风趣,将Veenhuizen独特的历史以及他与这个村庄的个人渊源生动地展现了出来。Peter知识渊博,乐于分享,无论什么问题,他都能耐心解答。我们强烈推荐您在游览结束后去Maallust啤酒厂喝杯啤酒,或者在Bitter en Zoet餐厅享用午餐或晚餐。