点评:We gingen met een mindervalide persoon. Er was boven weinig begrip en meedenken of echte aandacht voor haar. Dat had echt anders gekund. Nu moesten we haar zelf aankleden met accessoires op de stoel want: mindervalide. Ze waren nog te lam om ff 3 passen te zetten en haar ook "compleet" te maken.
We zagen een mooie blauwe accordeon staan waar we mee op de foto wilden. We hadden de klompen er al helemaal op afgestemd; Nee die mocht niet. Niet om vast te houden. Nou, ik speel toevallig accordeon dus ik maak er nog wel een riedeltje van. Nee, toen werd het argument: die is te duur. Dan begrijp ik niet waarom die daar ligt. Je mag wel met zo'n accordeon die al half uit elkaar valt, ook leuk. Maar zet die blauwe dan niet in het zicht. En scheep mensen al helemaal niet af met het argument dat het instrument te duur is.
Oh ja, je mag de foto inderdaad niet zelf kiezen. Ja het voelt alsof je een fabrieksproduct bent en je eigen inbreng wordt níet gewaardeerd. Het gaat om de mooiste foto, maar zeker niet om de leukste ervaring!
翻译:我们带了一位残疾人士一起去。楼上的人对她几乎毫无理解、同情之心,也谈不上真正的关心。其实情况本可以处理得更好。最后我们只好自己帮她穿上衣服,再把配饰给她戴上,因为她是残疾人啊。她们甚至懒得走三步路,把她的装扮“完整”一下。
我们看到那里有个漂亮的蓝色手风琴,想拿着它拍照。我们的木鞋也特意选成了与之搭配的款式;但不行,那个手风琴不准碰,连拿都不行。唉。我碰巧会吹手风琴,所以我还会吹个小曲儿。不,后来的理由变成了:那个太贵了。那我就不明白为什么它还会摆在那里了。用那种都快散架了的手风琴来演奏也挺有趣的嘛。不过,那就别把那个蓝色的手风琴摆在显眼处了。更绝对不能用“乐器太贵”这种理由来打发顾客。
哦对了,确实不能自己挑选照片。没错,那种感觉就像自己是个工业制品,个人的意见完全不被重视。这是最漂亮的照片,但绝对不是最愉快的体验!