点评:“Skanzen” Den Gamle By v Aarhusu - není to typický skanzen se starými domy, ale spíše celá historická městská čtvrť. Najdete tu nejen bytové domy ze 70. let 20. století, ale i některé z 21. století, kde si můžete vše projít a prohlédnout - jsou tu byty studentů, důchodců, hippie rodiny, jazz bar, školka, ordinace lékaře. Tato část nás bavila nejvíc :-) Součástí areálu je také “přenesená” historická kavárna Café Bonnich, kde si můžete dát něco dobrého. Dále zde najdete uličku s obchody ze začátku 20. století, různé řemeslné dílny, ale i dům věnovaný historii Aarhusu. V zadní části se nachází mnoho domů z období 16. - 19. století, stará lékárna, různí řemeslníci, atd. Najdete tu i několik míst, kde si zajít na něco dobrého. My zašli do restaurace Gæstgivergården a vyzkoušeli typický dánský smørrebrød. (V kavárně je možné si dát bezlepkový zákusek a v restauraci nabízejí bezlepkový chléb, i když to v menu není označeno). Toto místo byste při návštěvě Aarhusu určitě neměli minout. My jsme se do něj doslova ponořili a strávili zde téměř 6 hodin. Zajímavé je to i pro starší děti. Pokud chcete využít výhodnější ceny parkování v garážích Ceres Byen, tak je nutné koupit parkování online před vjezdem do garáží.
翻译:奥胡斯的“Skanzen Den Gamle By”并非典型的露天博物馆,而是一个完整的历史城区。这里不仅有20世纪70年代的公寓楼,还有一些21世纪的建筑,您可以漫步其中,一览无余——这里有学生公寓、退休公寓、嬉皮士家庭公寓、爵士酒吧、幼儿园、诊所等等。我们最喜欢这里:-) 该地区还包括一家“搬迁”过来的历史咖啡馆——Café Bonnich,您可以在那里享用美食。此外,您还会发现一条小巷,里面有20世纪初的商店、各种手工艺作坊,以及一座专门介绍奥胡斯历史的房屋。在后半部分,您会看到许多16至19世纪的房屋、一家老药房、各种手工艺作坊等等。这里还有不少美食餐厅。我们去了Gæstgivergården餐厅,品尝了典型的丹麦开放式三明治(smørrebrød)。(咖啡馆里有无麸质甜点,餐厅也提供无麸质面包,虽然菜单上没有标注。)来奥胡斯旅游,千万别错过这家餐厅。我们完全沉浸其中,在那里待了将近6个小时。这里也很适合大一点的孩子。如果您想在Ceres Byen停车场享受更优惠的停车价格,请务必在进入停车场前在线购买停车票。