点评:Vi valde den här turen efter att ha läst alla fina omdömen och för att det var enda arrangerade turen från Malaga som inte gjorde flera stopp längs kusten för att plocka upp folk. De hade två uppsamlingsplatser i Malaga och åkte sedan motorvägen till Gibraltar på ca 2 timmar. Det ingick ingen "Rock tour" men guiderna hjälpte till att boka in alla som var intresserade i väntande minibussar (extra kostnad) när vi kom fram. Det märktes att guiderna José och Christian trivdes och hade kul ihop men jag kan tycka att de pratade lite väl mycket om allt och ingenting att man inte uppfattade instruktionerna bland allt babbel. Som när vi skulle gå igenom gränskontrollen i Gibraltar och ca 30 personer fr bussen missade att den svängt av och fortsatte till fots en bra bit tills guiderna kom springande efter. De tyckte de varit tydliga med vad som gällde men bad sedan om ursäkt och var övertydliga efter det. Vi fick inte riktigt fem timmar i Gibraltar som det var sagt men hann med det vi skulle med god marginal. Stoppet i Mijas var överraskande bra. Mysig liten stad i bergen och guiderna bjöd på en guidad rundvandring. Om man inte vill göra Gibraltar på egen hand kan jag varmt rekommendera denna tur.
翻译:我们选择这个旅行团是因为看了很多好评,而且它是马拉加出发唯一一个不沿海岸线多次停靠接客的旅行团。他们在马拉加有两个集合点,然后开车走高速公路,大约两个小时就到了直布罗陀。行程不包含“岩石之旅”,但导游在我们到达后帮所有感兴趣的人预订了等候的小巴(需额外付费)。导游何塞和克里斯蒂安显然很享受这次旅行,他们彼此之间也很有意思,但我觉得他们话太多了,以至于在嘈杂的谈话中很难听清指示。比如,我们在直布罗陀过边境检查时,车上大约30个人没注意到巴士已经拐弯,走了很远的路,直到导游追上来才发现。他们觉得已经解释清楚了,但还是道歉了,之后讲解得格外详细。我们在直布罗陀的停留时间没有像之前说的五个小时那么长,但我们还是完成了所有想做的事情,而且时间还很充裕。米哈斯之行出乎意料地好。这座山间小镇舒适宜人,导游还提供徒步导览游。如果您不想独自游览直布罗陀,我强烈推荐这个行程。