点评:Najbardziej znany mongolski wulkan położony w aimagu [ prowincji ] Bulgan otoczony jest zielonymi równinami .Najładniejszy mongolski wulkan Uran wraz z sąsiednimi wygasłymi wulkanami tworzy Park Narodowy Uran Togoo- Tulga Uul .Pozostałości wulkanicznej lawy tworzą żyzne podłoże dla rozwoju bogatej flory .Krater tego wulkanu ma ponad 500 metrów szerokości . Cały porośnięty jest zielenią . Można tu znaleźć wiele odmian ciekawych kwiatów. Dno krateru wypełnia niewielkie jeziorko .Spacer grzbietem krateru to kontakt z dziewiczą przyrodą i wielka przyjemność .W trakcie wejścia na krater towarzyszą nam wspaniałe lasy z modrzewiem syberyjskim i innymi drzewami .Z grzbietu krateru mamy wspaniałe widoki na zielone równiny wokół. Mieliśmy tu świetną , słoneczną pogodę więc zadowolenie było 100 procentowe.
翻译:蒙古最著名的火山位于艾马格[省]布尔干,周围环绕着绿色的平原。蒙古最美丽的火山乌兰与邻近的死火山一起形成了乌兰托古-图尔嘎乌尔国家公园。火山熔岩的遗迹创造了一个美丽的国家公园。肥沃的土壤孕育了丰富的植物群。这座火山的火山口宽500多米。整个地区都被绿色植物覆盖。您可以在这里找到许多品种有趣的花卉。火山口底部有一个小湖,沿着火山口山脊散步,接触未受破坏的大自然,是一种极大的乐趣。进入火山口时,伴随着我们的是美丽的森林,有西伯利亚落叶松和其他树木。山脊上我们可以看到周围绿色平原的美妙景色。我们在这里的天气很好,阳光明媚,所以我们百分百满意。