点评:Mechelen, wat voor ons als pensionado's toch een nieuwe ervaring was, is een ontzettend leuke stad waar het nodige te zien is. Wij werden in ons hotel (de 3 Paardekens) attent gemaakt op een nieuwe bezienswaardigheid, namelijk het 'Kunstuur' op ongeveer 150 meter afstand. Wat is dit dan precies en waarom is er een toegangsprijs van over de € 20,00 per persoon? Dat moet dan erg bijzonder zijn.
Nou, dat was het zeer zeker en het was absoluut de moeite waard. Het was een unieke beleving: Er worden tussen de 25 en 30 schilderijen tentoongesteld en besproken door bekende en onbekende Vlamingen. Stuk voor stuk prachtige werken en (bijna) allemaal van Belgische kunstenaars waar wij slechts met enkelen zoals Rik Wouters en James Ensor bekend waren. Je gaat een van de drie kamers binnen en je laat de rest over je heen komen. Verdere details zal ik hier niet geven, maar neem van mij aan: Het is prachtig qua opzet en samenstelling. Na ruim een uur sta je weer buiten en ben je een prachtige ervaring rijker. Ik denk dat het niet lang zal duren voordat dit concept in Nederland ook opgepakt zal worden. Wanneer dit gebeurt dan gaan wij hier zeker heen en wanneer wij in Vlaanderen in de buurt zijn van Hasselt of Roeselare waar ook een kunstuur gevestigd is, dan gaan we dit ook bezoeken.
翻译:对我们这些退休人士来说,梅赫伦是一次全新的体验,这座迷人的城市有很多值得一看的地方。在我们入住的酒店(3 Paardekens)里,有人向我们推荐了一个新景点:“艺术馆”(Kunstuur),距离酒店大约150米。这到底是什么地方?为什么门票要20多欧元一人?它一定非常特别。
的确如此,而且绝对物超所值。这是一次独特的体验:展出了25到30幅画作,并由一些知名和不太知名的弗拉芒艺术家进行讲解。每一幅都是精美的作品,而且(几乎)全部出自比利时艺术家之手,其中我们只熟悉几位,比如里克·沃特斯(Rik Wouters)和詹姆斯·恩索尔(James Ensor)。你可以走进三个展厅中的一个,静静地欣赏周围的一切。我在这里就不赘述了,但请相信我:无论从概念还是构图来看,它都美得令人窒息。一个多小时后,你回到了户外,收获了一次美妙的体验。我想用不了多久,荷兰也会采用这种理念。到那时,我们一定会去。而且,当我们路过弗兰德斯地区的哈瑟尔特或鲁瑟拉勒(那里也有一座艺术馆)时,我们也会去参观。