点评:Vier weken lang reisden wij met onze drie kinderen door Sri Lanka, met Saneera als onze chauffeur en gids. En eigenlijk dekt dat laatste de lading niet helemaal. Saneera heeft er mede voor gezorgd dat deze reis voor ons echt een droomvakantie en de vakantie van ons leven is geworden.
Vanaf het eerste moment stond hij met een grote glimlach voor ons klaar. Iedere dag vroeg hij hoe het met ons ging en hij had oprechte aandacht voor onze kinderen. Hij was ontzettend geduldig, maakte grapjes met ze en luisterde naar hun soms gebrekkige Engels, waarbij hij echt zijn best deed om te begrijpen wat ze hem wilden vertellen. Dat vonden wij heel bijzonder.
Wat we misschien nog wel het meest aan Saneera waardeerden, was hoe goed hij aanvoelde wanneer hij er wel en niet bij moest zijn. Tijdens het rijden gaf hij ons alle tijd om rustig rond te kijken. Hij drong zich nooit op en begreep heel goed dat dit in de eerste plaats onze vakantie als gezin was. Op de momenten dat het paste, was hij gezellig onderdeel van ons gezelschap, maar hij gaf ons ook alle ruimte om ervaringen met zijn vijven te beleven. Die balans was perfect.
En ondertussen liet hij ons zóveel van Sri Lanka zien. Hij vertelde over het eiland, de cultuur, de gebruiken en de mensen en leerde ons zelfs wat woordjes Singalees. Onderweg stopte hij regelmatig spontaan bij een kraampje om iets lokaals en lekkers voor ons én zichzelf te halen. Ook wist hij onderweg steeds weer prachtige plekjes te vinden waar we zelf waarschijnlijk zo voorbij waren gereden.
Vooraf had Saneera voor onze vier weken een heel fijn tourschema gemaakt, met daarin allerlei mogelijke excursies en uitstapjes. We kwamen eerlijk gezegd behoorlijk onvoorbereid naar Sri Lanka, maar dankzij zijn kennis was dat totaal geen probleem. Het programma paste perfect en tegelijkertijd was er altijd ruimte om iets te veranderen als het weer, onze planning of gewoon ons gevoel van die dag daarom vroeg.
Ook voorafgaand aan de reis was het contact heel prettig en snel. We konden met al onze vragen bij hem terecht en hij hielp ons met advies over hotels en onze route. Een aantal hotels dat wij zelf hadden geboekt, bleek qua locatie niet zo handig te zijn. Saneera wees ons daar ruim op tijd op, waardoor we deze nog gemakkelijk konden omboeken. Tegelijkertijd hadden we ook bewust een paar behoorlijk afgelegen accommodaties gekozen. Ook daar bracht hij ons zonder enig probleem naartoe. Niets leek hem te veel.
Wat gedurende de reis steeds duidelijker werd, is hoeveel passie Saneera heeft voor zijn land. Hij wil je niet alleen de bekende bezienswaardigheden laten zien, maar vooral laten ervaren hoe mooi, warm en bijzonder Sri Lanka is. En dat is hem meer dan gelukt. Na vier weken zijn wij verliefd geworden op Sri Lanka en zouden we het liefst morgen alweer teruggaan.
We hebben deze vier weken echt als gezin beleefd, maar wel met Saneera als vriend erbij. Bij het afscheid voelde het dan ook alsof we afscheid namen van iemand die in vier weken tijd onderdeel was geworden van onze reis en onze herinneringen.
Wij begrijpen voor 100% waarom Saneera vorig jaar tot de top 10% van de gidsen behoorde. Wat ons betreft hoort hij niet bij de beste 10%.
Voor ons is hij nummer 1.
Saneera, ontzettend bedankt voor alles. Voor je geduld, je humor, je verhalen, alle lekkere dingen onderweg, de prachtige plekken die je ons hebt laten zien en vooral voor de manier waarop je voor ons en onze kinderen klaarstond.
Dankzij jou werd Sri Lanka voor ons de vakantie van ons leven. ❤️
Je kunt contact met hem opnemen via dit nummer: +94 77 231 0467
翻译:在四周的时间里,我们带着三个孩子游览斯里兰卡,Saneera则担任我们的司机兼导游。其实“导游”这个称呼并不完全准确。正是Saneera让这次旅行真正成为了我们的梦幻之旅,成为一生中最难忘的假期。
从一开始,他就始终面带笑容地为我们服务。每天他都会询问我们的情况,对我们的孩子也倾注了真挚的关怀。他极其耐心。他跟他们开玩笑,还仔细倾听他们有时不太流利的英语,真心努力去理解他们想对自己表达的意思。我们觉得这一点非常难能可贵。
或许我们最欣赏Saneera的一点,就是他很懂得什么时候该出现、什么时候该退后。开车时,他给我们充足的时间慢慢欣赏周遭的风景。他从不强行介入,也充分理解这首先是我们一家人的度假时光。在合适的时机,他愉快地融入我们的团体,但也给予我们充分的空间去五人共同体验。这种平衡恰到好处。
与此同时,他带我们领略了斯里兰卡的方方面面。他向我们介绍这座岛屿、其文化、风俗习惯以及当地人民,甚至还教我们一些僧伽罗语单词。途中,他时常自发地停在路边摊前,为我们和自己买些当地的美食。在路上,他总能发现一些绝美的地方,而这些地方我们自己开车时很可能就会擦肩而过。
事先,Saneera为我们四周的行程精心规划了一份行程表,其中包含了各种可能的游览和短途旅行项目。说实话,我们去斯里兰卡时准备得相当不足,但凭借他的丰富知识,这完全不是问题。整个行程安排得恰到好处,同时如果天气有变,也总有空间可以做出调整。这是根据我们当天的计划或直觉而提出的请求。
在旅行前,我们与他的沟通也非常愉快且迅速。我们所有的疑问都能向他请教,他还就酒店选择和行程路线给出了建议。我们发现自己预订的几家酒店在位置上不太理想。Saneera很早就向我们指出了这一点,因此我们得以轻松更改预订。与此同时,我们也有意选择了一些位置相当偏僻的住宿点。同样,他毫无困难地把我们带到了那里。似乎没有什么事情会让他觉得麻烦。
在旅途中,我们越来越清楚地感受到萨尼拉对自己祖国的满腔热情。他不仅仅想带我们参观那些知名的景点,更希望让我们体验到斯里兰卡有多么美丽、温馨与特别。而他也确实做到了。四个星期后,我们深深爱上了斯里兰卡,恨不得明天就再回去。
在这四周里,我们真正像一家人一样相处。不过这次有朋友Saneera相伴。离别时,我们感觉就像是在告别一个在短短四周内就成为我们旅程与回忆中不可或缺一部分的人。
我们完全理解为什么Saneera去年能跻身前10%的优秀导游之列。但在我们看来,他甚至配得上最顶尖的10%。
对我们而言,他就是第一名。
Saneera,真的非常感谢你做的一切。感谢你的耐心、你的幽默、你讲的故事,还有路上提供的所有美味佳肴。感谢你向我们展示的那些美丽的地方,尤其要感谢你对我们和我们的孩子无微不至的照顾。
多亏了你,斯里兰卡成了我们一生中最难忘的度假之地。❤️
你可以通过这个号码联系他:+94 77 231 0467。