点评:De Dom is ontzettend mooi en als je in Keulen bent moet je hem eigenlijk ook van binnen hebben gezien. Vooral als je wat achtergrondinformatie hebt bij de verschillende bezienswaardigheden binnen, zoals de schrijn van de Drie Koningen, het Gerokreuz, de crypte en de verschillende ramen, is er ontzettend veel te ontdekken. Zonder die verhalen zou je waarschijnlijk vooral een rondje lopen, omhoog kijken en weer naar buiten gaan.
Wat voor ons wel echt een minpunt is, is de entreeprijs van €12 per persoon. Persoonlijk vind ik dat een kerk vrij toegankelijk zou moeten zijn, al begrijp ik natuurlijk ook dat het onderhoud van zo'n enorm monument ergens van betaald moet worden. Een bedrag van ongeveer €6 per persoon had ik een stuk redelijker gevonden.
Ondanks de prijs absoluut iets wat je tijdens een bezoek aan Keulen gezien moet hebben, maar vanwege de hoge entree voor ons 3 sterren.
翻译:科隆大教堂极其美丽,如果你来到科隆,绝对应该进去看看。尤其是当你对里面的各种景点有所了解时——比如东方三王圣匣、圣盖罗十字架、地下墓室以及各种彩窗——你会发现有太多值得探索的内容了。如果没有这些背景知识的话,你可能只是转一圈、抬头看看,然后就离开了。
对我们来说,真正算是个缺点的则是……门票价格为每人12欧元。就我个人而言,我认为教堂应该对公众免费开放,当然我也理解如此庞大的历史建筑群的维护费用需要有人来承担。不过我觉得每人6欧元左右的票价要合理得多。
尽管价格不菲,但这绝对是游览科隆时值得一看的景点;只是由于高昂的门票价格,我们只能给3颗星。