点评:Het Westfries Museum is in ieder geval tot 2027 gesloten door een grondige renovatie aan de fundering aan het gebouw, dat nog wel te zien is van buiten en zeker de moeite waard is om eens voor te staan.
Gelukkig hebben ze in de Statenpoort een multimedia show neergezet die zijn weerga niet kent! Was samen met mijn dochter van 8 erg onder de indruk hoe deze show tot leven kwam en wij het verhaal over de geschiedenis van Hoorn in ongeveer 10 minuten ontdekte.
Hierna is het mogelijk om via een podwalk door de stad van Hoorn heen te lopen. Er zijn 2 routes; Stadsroute van ongeveer een uur en een (oude) havenroute van ongeveer 1,5 uur. Op het moment dat wij er waren was het te warm/heet voor de route, maar als deze net zo goed in elkaar zit als de multimedia show gaan we deze routes nog zeker belopen in de toekomst!
Zeker de moeite waard om dit museum (ook nu het grote museum dicht is) te bezoeken!!
翻译:西弗里斯博物馆因建筑地基正在进行全面翻修,至少在2027年前都将闭馆。不过从外部依然可以观赏到它的风貌,绝对值得驻足欣赏一番。
幸运的是,他们在斯塔滕波尔特举办了一场无与伦比的多媒体演出!我和8岁的女儿都被这场演出深深震撼——短短10分钟左右,我们就领略到了霍伦的历史故事。之后,可以沿着Podwalk路线游览霍伦城。共有两条路线:大约耗时1小时的城区路线,以及大约1.5小时的(旧)港口路线。我们前往时天气太热,不适合徒步,但如果这两条路线的设计能像多媒体展示那样出色的话,我们以后一定会去走走的!
即便现在大型博物馆暂时闭馆,这座博物馆也绝对值得一游!!