点评:Toto místo jsme navštívili pouze za jedním účelem. Natáčela se zde úvodní scéna z filmu Zachraňte vojína Ryana. I když před vstupem na pláž Curracloe je informační tabule o natáčení filmu, nenechte se zmást, ty hlavní scény se natáčely o něco výše, na Ballinesker Beach, musíte se tedy pár minut projít po pláž, popřípadě jet autem a vystoupit přímo na parkovišti u Ballinesker. Byl to velmi zvláštní pocit stát na tomto místě, kde Spielberg své slavné dílo natočil. Měl jsem k porovnání fotky ze samotného filmu a krajina se po víc jak 25 letech změnila jen lehce. Pokud víte kde se správně postavit, kde byl postaven bunkr či kulometné postavení, byl to neskutečný pocit a zážitek. Pokud budete chtít zavítat na samotné útesy nahoru tak pozor, tam už je to soukromý pozemek. Měl jsem však to štěstí, že mě tam majitel po krátké a příjemné konverzaci o filmu a WWII pustil, za což jsem byl neskutečně vděčný a mohl porovnat fota z filmu s dnešní realitou i tam. Na Curaccloe jezdí i autobusy, musíte však trošku pohledat na internetu. My jsme se zde zavítali už časně ráno a MHD ještě nejezdila, tak jsem si z centra Wexfordu vzali taxi, které vyšlo na nějakých 20 Euro. Cestou zpět jsme již využili autobus, který jezdil jednou za hodinu dle nějakého letního řádu. Lístek byl za 3 Eura a ve městě jsme byli asi za 40 minut.
翻译:我们来这里只有一个目的:电影《拯救大兵瑞恩》的开场镜头就是在这里拍摄的。虽然在进入库拉克洛海滩(Curracloe Beach)之前有一块介绍电影拍摄的信息牌,但别被误导了,主要场景是在地势稍高一些的巴林斯克海滩(Ballinesker Beach)拍摄的,所以你需要沿着海滩走几分钟,或者开车直接到巴林斯克海滩的停车场下车。站在斯皮尔伯格拍摄这部著名作品的地方,感觉非常奇妙。我带着电影里的剧照来对比,发现25多年来,这里的景色变化不大。如果你知道该站在哪里,知道当年碉堡或机枪阵地的位置,那将是一次令人难以置信的体验。如果你想去悬崖边看看,要注意,那里已经是私人领地了。不过我很幸运,在和主人就电影和二战进行了一番简短而愉快的交谈后,他允许我进去参观,我对此感激不尽,也得以将电影里的画面与如今的景象进行对比。也有巴士去库拉克洛,不过需要上网查一下。我们清晨到达,公共交通还没开始运营,所以我从韦克斯福德市中心打车过去,花了大约20欧元。回程我们坐了巴士,根据夏季时刻表,巴士每小时一班。票价3欧元,大约40分钟就到了。