点评:Aangezien dit restaurant er erg gezellig uitzag besloten we hier te gaan eten.
Mijn eerste gang was spaghetti met zeevruchten, heerlijk!
De tweede gang namen we allebei tonijn-steak met pistache.
Het stuk van mijn partner smaakte goed, mijn stuk ronduit vies. Binnen enkele minuten kreeg ik een peperig / brandend / tintelend gevoel in mijn mond. Kort daarop een rommelig gevoel in mijn maag. Mijn partner, die aangaf dat zijn Tonijn-moot wel goed smaakte, proefde een stuk van mij en spuugde het direct uit.
Op internet las hij over een mogelijke histaminevergiftiging die lokaal in de vis kan voorkomen (waardoor de ene moot soms wel veel histamine bevat en de andere moot -uit dezelfde vis- soms niet). Het hoeft niet persé aan het restaurant te liggen, het kan ook bij de leverancier ontstaan zijn. Het ontstaat doordat de tonijn op een bepaald moment in het bewaar-proces niet voldoende gekoeld wordt. De restaurant-eigenaars gingen op ons verhaal in de verdediging ‘dat ze dit gerecht al jaren serveren’, wel trokken ze 24 euro af van de totale rekening omdat dit gerecht niet aan de verwachtingen voldeed. Eenmaal terug bij ons onderkomen heb ik gelijk cetirizine (antihistiminica) ingenomen en ‘s nachts meerdere keren met buikkramp, diarree, hoofdpijn, etc. op het toilet gezeten.
翻译:由于这家餐厅看起来非常温馨,我们决定在这里用餐。
我的第一道菜是海鲜意大利面,美味极了!
第二道菜我们俩都点了开心果金枪鱼排。
我伴侣吃的那块味道不错,而我吃的那块简直难以下咽。几分钟内,我的嘴里就出现了辛辣/灼烧/刺痛的感觉。紧接着胃部也感觉不太舒服。我的伴侣则表示他吃的金枪鱼排味道挺不错。他尝了一小块,立刻就吐了出来。
他在网上了解到,鱼肉中可能会出现组胺中毒的情况(因此有时同一条鱼的不同鱼块所含的组胺含量差异很大)。问题不一定出在餐厅,也可能是供应商环节出了问题。这种情况的产生是因为金枪鱼在储存过程中某个时段没有得到充分冷藏。餐厅老板们针对我们的投诉辩解称“这道菜他们已经供应多年了”,不过由于这道菜未能达到预期标准,他们还是从总账单中扣除了24欧元。回到住处后,我立刻服用了西替利嗪(抗组胺药),夜里则因腹痛、腹泻、头痛等症状多次跑向洗手间。