点评:Absoluut de beste chauffeur en gids om te boeken!!! Wij hebben een 20 daagse reis gemaakt met Eko met ons reislustige gezin van 4 volwassenen. Normaal regelen we alles zelf maar nu was het een verademing om Eko te hebben zowel als chauffeur: zo veilig door het chaotische verkeer, als gids: hij kent alle beste (ook authentieke) plekjes, kent heel veel mensen, weet zelf heel veel over de streek, geeft goede tips, regelt de tickets enzenz, als mens: leuk, gezellig, niets is teveel, heeft humor (zeker hoe langer de reis duurde en hij ons beter leerde kennen). De mooie, moderne 9 persoons bus was ook heerlijk: genoeg ruimte en heel comfortabel om onderweg een spelletje of tukje te doen of om gewoon naar buiten te kijken waar genoeg te zien is. Wij hadden alleen de eerste twee nachten in Jakarta geboekt en onderweg de route samen met Eko bepaald: hij gaf dan goede tips in welke wijk/buurt we het volgende hotel konden hoeken en dat viel nooit tegen. Dankzij hem hebben we veel van het mooie Java en Bali gezien en willen we zeker nog eens terugkomen. Kortom: zoek je een chauffeur en gids waarmee je in overleg jouw beste route wil doen door Indonesië is deze echt de beste!!
翻译:绝对值得预订的最佳司机兼导游!!!我们一家四口热爱旅行,Eko 为我们安排了20天的行程。我们通常自己安排一切,但这次有Eko做司机,感觉就像呼吸了一口新鲜空气:在拥堵的交通中非常安全;作为导游,他熟悉所有最佳(且地道)的景点,认识很多人,对当地了如指掌,能提供很棒的建议,还能帮我们安排门票等等。作为个人,他风趣幽默,友好热情,乐于助人,而且很有幽默感(尤其是随着旅程的进展,他对我们越来越了解)。那辆漂亮现代的9座巴士也非常棒:空间宽敞,非常适合玩游戏、小憩,或者只是欣赏风景。我们只预订了雅加达的头两晚,一路上和Eko一起规划路线:他给了我们很棒的建议,告诉我们在哪个区/社区可以找到下一家酒店,这从来都不会让我们失望。多亏了他,我们欣赏了如此美丽的爪哇岛和巴厘岛,我们绝对想再来。简而言之:如果你正在寻找一位司机兼导游,可以和你讨论印尼最佳路线,这家绝对是最佳选择!