点评:Chateau de Miolans var noe som bare dukket opp på vår vei mellom ski i Val Thorens og Les 2 alps. Vi så at slottet lå i fjellsiden og da vi kom opp dit, fant vi ui at det lå i en bitteliten landsby. Vi var de første gjestene den dagen og guiden i billettluken utstyrte oss med et hefte hvor alle rommene vi gikk gjennom var nummerert og forklart hva de var brukt til. Festningen inneholdt rom og hager for de som bodde der, men hadde i tillegg et fengsel i tre etasjer, nederst var helvete, den midterste etasjen var skjæsilden og øverst var paradiset, Selveste Marqui de Sade var fengslet her i 5 måneder før han ble ført til Bastionen i Paris. Etter rundturen vår hadde vi en prat med han som satt i billettluken og snakket om det vi hadde sett og lest i guideheftet. Han snakket veldig bra engelsk og forklarte og fortalte i vei. Vi anbefaler en tur innom dette slottet/festningen. Nydelig utsikt, spennende historie og flott hage.
翻译:米奥朗城堡(Chateau de Miolans)是我们滑雪从瓦尔托伦斯(Val Thorens)前往莱德阿尔卑斯(Les 2 Alps)途中偶然发现的。我们看到城堡坐落在山坡上,到达山顶后才发现它位于一个小村庄里。我们是当天第一批游客,售票处的导游给了我们一本小册子,里面列出了我们参观的所有房间,并解释了它们的用途。这座堡垒不仅有供居民居住的房间和花园,还有一个三层监狱:底层是地狱,中间层是炼狱,顶层是天堂。萨德侯爵本人曾被囚禁在这里五个月,之后才被押往巴黎的堡垒。参观结束后,我们和售票处的那位男士聊了聊,谈到了我们在导游手册上看到的和看到的。他的英语说得很好,给我们详细地讲解了城堡的情况。我们强烈推荐大家参观这座城堡/要塞。这里风景优美,历史悠久,花园也十分漂亮。