点评:Onze bootreis naar Klein Curaçao was een avontuur op zich, veel wind en dus, zoals ons al voor vertrek werd verteld, veel water op het dek wat telkens zou opspatten. Het werd iets meer dan dat, we zaten voorop en kregen regelmatig een emmer water rechtstreeks in ons gezicht gesmeten. We hebben dit maar weggelachen, totdat de kou in trad en we verlangden naar onze aankomst.
Zoals ons door TUI was verteld, was drank en bbq verzorgd en konden we hiervan doorlopend gebruikmaken.
Er stonden op de catamaran grote bbq's opgesteld, echter bij aankomst moesten we of een klein stukje zwemmend de kust bereiken of middels een klein rubber bootje worden afgezet.
Voor het tussentijds gebruik van een drankje was vereist, dat je terug zou zwemmen naar de catamaran.
De bbq vond plaats op de boot zelf, echter alles was vantevoren klaargemaakt en werd koud geserveerd, inclusief spareribs en kip. De bbq op de boot lijkt nooit gebruikt te zijn, en er slechts voor de sier te staan.
Hier werden we niet warm van.
Van drank kon uitgebreid gebruik worden gemaakt, maar de bbq was een grote tegenvaller, zeker gelet op de prijs p.p. van $160,- hiervoor.
We konden slechts kort vertoeven op het eiland zelf, omdat de lunch (bbq) al om 15 uur stond gepland, terwijl we pas na 13 uur aankwamen. Vertrek van het eiland vond 16:30 plaats, dus al met al veel te veel gehaast en geen relaxt uitstapje. Ook de snorkel mogelijkheden zijn beperkt, op Curaçao zelf hebben we mooiere stekken gezien.
Hadden we dit vantevoren geweten, dan hadden we deze excursie of hoe je dit zou moeten benoemen, aan ons voorbij laten gaan.
翻译:我们前往小库拉索岛的船程本身就是一次冒险:风很大,而且正如出发前所说,甲板上会不断溅起水花。结果比预想的还要糟糕;我们坐在船头,时不时会被一桶水直接泼到脸上。我们一开始只是哈哈一笑,直到寒意袭来,开始盼望抵达目的地。
正如途易旅行社所说,船上提供饮料和烧烤,我们可以随时享用。
双体船上确实架设了大型烧烤架;然而,抵达后,我们必须游一小段距离到岸边,或者乘坐小型橡皮艇下船。
如果想喝点东西,则必须游回双体船上。
烧烤就在船上进行;然而,所有食物都是提前准备好的,而且是冷的,包括排骨和鸡肉。船上的烧烤架似乎从未被使用过,只是摆在那里作秀而已。
这可真让人感觉不到一丝温暖。饮料很充足,但烧烤却令人大失所望,尤其考虑到每人160美元的价格。
我们在岛上停留的时间很短,因为午餐(烧烤)安排在下午3点,而我们下午1点多才到。下午4点半就要离开小岛,所以整个行程非常匆忙,根本谈不上轻松。浮潜的机会也很有限;我们在库拉索岛上就见过更好的地方。
如果我们事先知道这些,就不会参加这次旅行了——或者应该叫它“旅行团”也行。