点评:Właśnie wróciliśmy z trzy dniowej objazdówki po Sri Lance, którą sami zaplanowaliśmy. Zauważyliśmy, że znacznie trudniej znaleść kierowcę aniżeli organizatora wycieczek po Cejlonie. Ja przed wyjazdem pisałam z 17 lokalnymi touroperatorami, szukając kogoś kto pomoże mi zrealizować mój plan podróży (niedrogiego ale kompetentnego kierowcę ). Okazało się że najlepszą ofertę przedstawił nam Sri Lanka Wings Tours.
Po pierwsze nie negował mojego planu zwiedzania, nie próbował zamienić moich destynacji (dodam, że trasę i czas dojazdu do poszczególnych punktów obliczyliśmy wg map Google ). Nie narzucał mi swoich noclegów (sama zarezerwowałam noclegi na booking).Nie oczekiwał zaliczki (płatność po wykonanej usłudze ). Nasz kierowca ISURU pomagał nam kupić bilety na pociąg z Nuwara Elija do Ella ale nie robił tego wcześniej za nas, co po rozmowie z innymi turystami okazało się bardzo bezpiecznym rozwiązaniem. Dziewczyny z UK zostały naciągnięte przez innego „przewodnika” na 15 USD za bilet 3 klasy który kosztował ok 130 rupi a więc jakieś 1,5 zł ) Podróżowaliśmy Toyotą carina z bogatym wyposażeniem (na zagłówkach mieliśmy ekrany gdzie nasz kierowca puszczał nam koncerty lokalnych wykonawców, klimatyzacja działał sprawnie, samochód był zadbany ).Codzień przy wspólnych posiłkach potwierdzaliśmy plan na kolejny dzień. Chętnie przystawał na modyfika (oczywiście w granicach rozsądku). Jeśli chcieliśmy podjechać po miód czy też zatrzymać się na trasie w lokalnej restauracji, nie spotykaliśmy się z żadnym sprzeciwem. Częstował nas lokalnymi przysmakami. Zaimponował nam profesjonalnym podejściem do pracy (nie pozwalał płacić za swoje posiłki, nie spoufalał się jak tzw beachboys, cały czas upewniał się czy wszystko jest w porządku)
Zrealizowaliśmy nasz plan w 100%.
Zmęczeni ale zadowoleni wróciliśmy do hotelu 😍
翻译:我们刚刚从斯里兰卡三天游回来,这是我们自己计划的。我们注意到在锡兰找到司机比找旅行社要困难得多。出发前,我写信给 17 家当地旅行社,寻找能帮助我实施旅行计划的人(价格便宜但能干的司机)。事实证明,最好的报价是斯里兰卡Wings Tours 提供给我们的。
首先,他没有否认我的游览计划,他没有试图改变我的目的地(我要补充的是,我们根据谷歌地图计算了到达各个地点的路线和时间)。他没有强加给我住宿(我在预订时自己预订了住宿),他并没有期望预付款(服务完成后付款)。我们的 ISURU 司机帮我们购买了从努沃勒埃利贾到埃拉的火车票,但他以前没有为我们这样做过,在与其他游客交谈后,事实证明这是一个非常安全的解决方案。来自英国的女孩们被另一位“导游”骗了,花了15美元买了一张三等舱票价,大约130卢比(约合1.50波兰兹罗提)。司机带我们看了当地艺术家的音乐会,空调很好,车保养得很好)每天,我们一起吃饭时确定了第二天的计划。他欣然同意修改(当然是在合理范围内)。如果我们想沿途采些蜂蜜或在当地餐馆停下来,我们没有遇到任何反对。他请我们品尝当地美食。他专业的工作方式给我们留下了深刻的印象(他不让我们付饭钱,他不像所谓的海滩男孩那样友好,他不断确保一切都好)
我们100%实施了我们的计划。
虽然很累但是很满足,我们就回到酒店了😍